Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Alexandru Lorintz și Victor Dobra localizează Sebeșul pe harta informaticii din România

sebesinfo.ro

Publicat

în

În perioada 1-6 aprilie 2023 s-a desfășurat, la București, Olimpiada Națională de Informatică – secțiunea Liceu, iar la Târgu Mureș, Olimpiada Națională de Informatică – secțiunea Gimnaziu.

Colegiul Național „Lucian Blaga”, Sebeș a fost reprezentat și anul acesta de cei doi ași ai informaticii județului Alba: Alexandru Lorintz (foto stânga) și Victor Dobra (foto dreapta).

Trecând printr-un carusel de emoții de-a lungul probelor Olimpiadei Naționale de Informatică, cei doi elevi au ajuns din nou pe podium. Alexandru Lorintz (clasa a XII-a A) a obținut Medalia de Bronz și calificare în Lotul Național – pregătit în vederea participării la competițiile internaționale, iar Victor Dobra (clasa a VIII-a B) a obținut Medalie de Argint.

Cu toate că experința anilor anteriori, munca, perseverența și pasiunea pentru informatică anticipau repetarea unui posibil succes, emoțiile și tensiunea concursului, desfășurat anul acesta fizic, au fost trăite intens atât de concurenți, cât și de profesorii îndrumători, părinții care le sunt aproape și colegii acestora. Putem vorbi de o familie extinsă care îi susține și se bucură alături de ei pentru fiecare rezultat.

Fiind absolvenți, le dorim multă baftă celor doi elevi, iar rezultatele obținute să fie temelia succesului în anii următori.

Felicitări elevilor!

Prof. Daniela Drăguș și Prof. Monica Lebădă
Colegiul Național „Lucian Blaga”, Sebeș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Job Shadowing – Erasmus+: Colegiul Național Lucian Blaga, Sebeș – Wolfgang Ernst Gymnasium, Büddingen (Germania)

sebesinfo.ro

Publicat

în

În perioada 10-14 iunie 2024, două cadre didactice din cadrul Colegiului Național Lucian Blaga Sebeș au participat la o mobilitate de tip Job Shadowing la Wolfgang Ernst Gymnasium în Buddingen, Germania.

Aceasta mobilitate a fost posibilă datorită acreditării Erasmus+ în domeniul Educației Școlare în perioada 2023-2027. Astfel, în anul școlar 2023-2024, în cadrul primului an de implementare a acreditării, a fost finanțat proiectul 2023-1RO01-KA121-SCH- 000145543.

În cadrul acestei mobilități, prof. Drăguș Daniela și prof. Suciu Roxana au participat la o serie de activități didactice susținute în școala gazdă.

Aspectele care au îmbogățit experiența profesională sunt date de analiza diferențelor și asemănărilor dintre cele două sisteme școlare, din punct de vedere al curriculum-ului, sistemului de predare-învățare-evaluare.

Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conținutul informației.

Prof. Drăguș Daniela
Prof. Suciu Roxana


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Acțiune caritabilă a elevilor de la Liceul German Sebeș, în beneficiul Spitalului Municipal

sebesinfo.ro

Publicat

în

Pe parcursul anului școlar 2023/2024, sub îndrumarea doamnei profesor Diana-Clara Baciu, la Liceul German Sebeș a fost implementat proiectul „Chimia, super-puterea mea”, finanțat prin Fondul Științescu (fond implementat de Fundația Comunitară Sibiu, în parteneriat cu Romanian-American Foundation-FFCR, Fundația Bosch România și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Alba).

Activitățile derulate, experimentele distractive desfășurate, competențele însușite de către elevii Liceului German Sebeș au contribuit la creșterea interesului acestora pentru obiectul de studiu chimie. Toate activitățile derulate alături de elevi au demonstrat faptul că latura practică, experimentală a chimiei poate fi distractivă și constructivă.

Una dintre activitățile proiectului „Chimia, super-puterea mea” a implicat organizarea unui târg caritabil, denumit simbolic „Esența naturii”, în beneficiul Spitalului Municipal Sebeș. Prin vânzarea produselor realizate de către elevii Liceului German Sebeș în cadrul proiectului amintit a fost colectată suma de 2300 de lei care, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, a fost donată Spitalului Municipal Sebeș. Conform contractului de donație, această sumă va fi întrebuințată pentru reabilitatea băii salonului de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Mențiune obținută de Liceul Tehnologic Sebeș, la etapa națională a Concursului „Cultură și educație financiar-contabilă”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Zilele trecute, elevii Ispas Sidonia și Davulea Dariu, clasa a XI-a, au reprezentat Liceul Tehnologic Sebeș la etapa națională s Concursului „Cultură și educație financiar-contabilă”, la care elevul Davulea Darius a reușit să obțină o mențiune.

„În perioada 30 mai – 1 iunie 2024, elevii Liceului Tehnologic Sebeș, Ispas Sidonia și Duvlea Darius, clasa a XI-a, specializarea „tehnician în activități economice”, coordonați de doamnele profesoare Mirela Cîmpean și Simona Schiau, au participat la etapa națională a Concursului „Cultură și educație financiar-contabilă”, desfășurat la București, unde elevul Duvlea Darius a obținut o mențiune”, au transmis reprezentanții Liceului Tehnologic Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes