Din Județ
Horațiu Josan a fost reales președinte al PNL Aiud
Primarul Mihai Horaţiu Josan, la al 3-lea mandat în fruntea PNL Aiud
Liberalii din Aiud au ales un nou birou de conducere a organizaţiei municipale. Majoritatea membrilor PNL au răspuns invitaţiei de participare la scrutinul pentru desemnarea conducerii partidului. Adunarea Generală a PNL Aiud s-a bucurat şi de prezenţa unor invitaţi speciali, lideri din cadrul Biroului Permanent Teritorial Alba, lideri ai organizaţiilor orăşeneşti şi municipale, dar şi cei ai organizaţiilor PNL din zona Aiud. În absenţa motivată a preşedintelui PNL Alba, senatorul Teodor Atanasiu, care a transmis un mesaj de felicitare liberalilor aiudeni pentru rezultatele deosebite din ultimii ani, dar şi unul de încurajare pentru viitor, lucrările adunării au fost conduse de Dumitru Fulea, vicepreşedinte al Biroului Permanent Teritorial Alba. Invitaţii care le-au vorbit liberalilor aiudeni (Gabriel Pleşa, Adrian Teban, Iuliana Şarlea, Marius Filimon, Rareş Buglea, Florin Mărginean sau Claudiu Nicuşan) au apreciat rezultatele obţinute la alegeri de către PNL Aiud care, din 2004 până în 2012, nu a pierdut niciun scrutin electoral, devenind o organizaţie reprezentativă la nivelul judeţului Alba.
Preşedintele în funcţie al Organizaţiei Aiud a Partidului Naţional Liberal a fost singurul care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea liberalilor aiudeni. Mihai Horaţiu Josan a fost reales cu 98 de voturi „pentru” şi doar unul „împotrivă”. Mihai Horaţiu Josan este acum la cel de-al treilea mandat de preşedinte al PNL Aiud şi la cel de-al patrulea mandat în funcţia de primar al municipiului Aiud.
Fostul şi actualul preşedinte al PNL Aiud le-a mulţumit tuturor pentru încrederea acordată, dar şi pentru munca depusă.
”În ultimii ani, am câştigat alegerile, datorită muncii noastre, spiritului de echipă şi eforturilor susţinute pe care le-am dedicat acestor obiective. Avem responsabilitatea de a ne îndeplini programul politic şi administrativ pentru următorii ani, iar, în îndeplinirea acestui obiectiv esenţial, dialogul dintre noi, Partidul Naţional Liberal, şi cetăţeni este esenţial. Am convingerea că, prin prezenţa dumneavoastră aici, în seara asta, dragi liberali, vă exprimaţi acceptul de a face parte în continuare din echipa mea de lucru pentru viitorul mandat. Biroul Permanent Local pe care l-aţi ales astăzi vă reprezintă la nivel decizional, dar eu mizez pe implicarea şi sprijinul vostru direct în realizarea proiectelor noastre. În acest sens, vă consider pe toţi şi pe fiecare în parte membri importanţi ai echipei mele”, a declarat Mihai Horaţiu Josan.
Componenţa Biroului Permanent Local a fost decisă în funcţie de numărul voturilor primite de candidaţi
Biroul Permanent Local este constituit din 22 membri, dintre care 16 sunt cu drepturi depline, iar 6 sunt supleanţi. Cei 5 vicepreşedinţi au fost desemnaţi din rândul candidaţilor care au primit cel mai mare număr de voturi.
Vicepreşedinţi: Dorin Iacob – 92 voturi, Martin Florea – 87 voturi, Narcis Boancă – 82 voturi, Kociş Pavel – 81 voturi, Popa Romul – 78 voturi
Membri: Ioan Macarie – 77 voturi, Dorin-Luca Roşca -75 voturi, Emanuel Flore – 73 voturi, Petru Dolişte – 67 voturi, Florian Opriţa – 67 voturi, Mircea Popa – 61 voturi, Mircea Bogdan – 56 voturi, Mircea Nechimiş – 52 voturi, Petru Iosivan – 49 voturi, Costică Popa – 48 voturi, Florin Olar -48 voturi
Supleanţi: Iuliana Stoian – 46 voturi, Horea Nistor – 42 voturi, Koble Ladislau Levente – 41 voturi, Nagy Csaba – 41 voturi, Teodor Popa – 40 voturi, Remus Mihail Hagea – 27 voturi
În condiţiile în care, conform statutului, preşedintele PNL Aiud l-a desemnat drept secretar al organizaţiei municipale pe Kociş Pavel, locul acestuia în funcţia de vicepreşedinte a fost luat de Ioan Macarie. (aiudinfo.ro)
Din Județ
1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: PROGRAMUL manifestărilor | sebesinfo.ro
Program 1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia | sebesinfo.ro
Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2024, la Alba Iulia, a fost actualizat și cuprinde parada militară, concert Andra și F-Charm, spectacol de muzică populară, focuri de artificii și multe altele.
Programul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României
MIERCURI, 20 noiembrie 2024
JOI, 21 noiembrie 2024
VINERI, 22 noiembrie 2024
SÂMBĂTĂ, 23 noiembrie 2024
DUMINICĂ, 24 noiembrie 2024
LUNI, 25 noiembrie 2024
MIERCURI, 27 noiembrie 2024
JOI, 28 noiembrie 2024
VINERI, 29 noiembrie 2024
SÂMBĂTĂ, 30 noiembrie 2024
DUMINICĂ, 1 Decembrie 2024
Din Județ
FOTO | Accident MORTAL pe autostrada A1: O persoană a DECEDAT după impactul dintre o mașină și un camion, pe sensul Sebeș-Deva
FOTO | Accident MORTAL pe autostrada A1: O persoană a DECEDAT după impactul dintre o mașină și un camion, pe sensul Sebeș-Deva
Un accident rutier grav a avut loc miercuri seara, în jurul orei 20.00, pe autostrada A1, pe sensul Sebeș-Deva. O persoană ar fi inconștientă după impactul dintre o mașină și un camion.
Secția de pompieri Sebeș intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcerare și o EPA pentru asigurarea măsurilor specifice si acordarea primului ajutor medical la un accident rutier produs pe autostrada A1, km325, sens Sebeș-Deva.
Din primele informații ar fi vorba despre un accident rutier produs între un autoturism și un camion. O persoană e posibil să fie inconștientă.
UPDATE: Forțele de intervenție au ajuns la locul producerii accidentului.
Din nefericire victima (barbat) prezintă leziuni incompatibile cu viata, fiind declarat decesul acestuia de către echipajul medical.
Din Județ
Când pică Paștele ortodox și cel catolic în 2025, dar și în următorii ani | sebesinfo.ro
Calendar creștin: Când cade Pastele ortodox 2025 și Paștele catolic 2025. • Pastele 2025 | sebesinfo.ro
Paştele este o sărbătoare a cărei dată este variabilă şi în jurul căreia sunt fixate alte sărbători, precum Rusaliile. Regula după care se calculează ziua exactă a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în 325 e.n. Astfel, Paştele Ortodox este sărbătorit, în fiecare an, în duminica imediat următoare lunii pline de după echinocţiul de primăvară. Dacă această duminică se suprapune Paştelor iudeilor (14 Nisan – a şaptea lună a anului ecleziastic şi prima lună a anului civil în calendarul ebraic), sărbătoarea va fi mutată în duminica următoare.
Sărbătoarea Paştelui este momentul în care prăznuim “omorârea morţii, sfărâmarea iadului şi începătura altei vieţi veşnice şi săltând îl lăudam pe Mântuitorul, pe cel unul binecuvântat şi preamărit, Dumnezeul părinţilor noştri”. Ca acest lucru să se întâmple cu adevărat şi în noi este nevoie ca sa zicem “fraţilor şi celor ce ne urăsc pe noi şi să iertăm toate pentru Înviere şi aşa să strigam: Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”
Când este Paștele ortodox și Paștele catolic în următorii ani: 2025, 2026, 2027, 2028, 2029, 2030
CÂND SE VA SĂRBĂTORII PASTELE 2025 și în următorii ani:
Când pică Paştele Ortodox în anii 2020-2030
Paștele Ortodox 2020 – 19 aprilie
Paștele Ortodox 2021 – 2 mai
Paștele Ortodox 2022 – 24 aprilie
Paștele Ortodox 2023 – 16 aprilie
Paștele Ortodox 2024 – 5 mai
Paștele Ortodox 2025 – 20 aprilie
Paștele Ortodox 2026 – 12 aprilie
Paștele Ortodox 2027 – 2 mai
Paștele Ortodox 2028 – 16 aprilie
Paștele Ortodox 2029 – 8 aprilie
Paștele Ortodox 2030 – 28 aprilie
Citește și: Mesaje de Paște. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor
Când cade Paştele Catolic între anii 2020-2030
Paștele Catolic 2020 – 12 aprilie
Paștele Catolic 2021 – 4 aprilie
Paștele Catolic 2022 – 17 aprilie
Paștele Catolic 2023 – 9 aprilie
Paștele Catolic 2024 – 31 martie
Paștele Catolic 2025 – 20 aprilie
Paștele Catolic 2026 – 5 aprilie
Paștele Catolic 2027 – 28 martie
Paștele Catolic 2028 – 16 aprilie
Paștele Catolic 2029 – 1 aprilie
Paștele Catolic 2030 – 21 aprilie
Sărbătoarea Paştelui este momentul în care prăznuim “omorârea morţii, sfărâmarea iadului şi începătura altei vieţi veşnice şi săltând îl lăudam pe Mântuitorul, pe cel unul binecuvântat şi preamărit, Dumnezeul părinţilor noştri”. Ca acest lucru să se întâmple cu adevărat şi în noi este nevoie ca sa zicem “fraţilor şi celor ce ne urăsc pe noi şi să iertăm toate pentru Înviere şi aşa să strigam: Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”
POSTUL PAŞTELUI, adică postul dinaintea Învierii Domnului, este cel mai lung şi mai aspru dintre cele patru posturi de durată ale Bisericii Ortodoxe. De aceea, în popor, este numit, în general, Postul Mare şi aduce aminte de postul de 40 de zile ţinut de Mântuitor înainte de începerea activităţii sale mesianice.
Citește și: Mesaje de Paște. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor
În general, preoţii şi scriitorii bisericeşti privesc acest post ca pe o instituţie de origine apostolică. În primele trei secole, durata şi felul postirii nu erau însă uniforme peste tot. Astfel, după mai multe mărturii, unii posteau numai o zi, în Vinerea Patimilor, alţii două zile, adică în vinerea şi sâmbăta de dinainte de Paşti, alţii trei, o săptămână sau chiar până la şase săptămâni. La Ierusalim, în secolul IV, se postea opt săptămâni înainte de Paşti, pe când în Apus, în aceeaşi vreme, postul dura doar 40 de zile.
De la sfârşitul secolului al III-lea, postul cel mare a fost împărţit în două perioade distincte, cu denumiri diferite: Postul Păresimilor (Patruzecimii), sau postul prepascal, care ţinea până la Duminica Floriilor şi avea o durată variabilă, şi Postul Paştilor (postul pascal), care ţinea o săptămână, din Duminica Floriilor până la cea a Învierii şi era foarte aspru. Abia în secolul al IV-lea, după uniformizarea datei Paştilor, hotărâtă la Sinodul I Ecumenic, Biserica de Răsărit (Constantinopol) a adoptat definitiv vechea practică, de origine antiohiană, a postului de şapte săptămâni, durată pe care o are şi astăzi, cu toate că deosebirile dintre bisericile locale asupra duratei şi modului postirii au persistat după acel moment.
-
Actualitateacum 3 săptămâni
MESAJE, URĂRI și FELICITĂRI de Sfinții Mihail și Gavrill 2024. Trimite-le un SMS celor care își sărbătoresc onomastica | sebesinfo.ro
-
Actualitateacum 3 săptămâni
Sfinții Mihail și Gavril 2024: Cui trebuie să îi spui „La mulţi ani” în această zi | sebesinfo.ro
-
Actualitateacum 4 săptămâni
Nou spațiu comercial, cu o suprafață de peste 8.000 de mp, construit la Sebeș. Va găzdui magazine cu articole de îmbrăcăminte, uz caznic și electrocasnice
-
Actualitateacum 3 săptămâni
Intervenție a pompierilor militari din Sebeș pe strada Macului, după ce trei locuințe au fost cuprinse de flăcări
-
Sportacum 4 săptămâni
Tenismena Maria Șandru (Tenis Club Sebeș) a reprezentat România la prestigiosul Masters al Juniorilor de la Monte Carlo
-
Știri din zonăacum 4 săptămâni
Tânăr de 32 de ani din Șugag, condamnat la închisoare pentru trafic de migranți, reținut de polițiștii din Sebeș
-
Administrațieacum 4 săptămâni
Dorin Albu (PNL) reales viceprimar al Municipiului Sebeș
-
Economieacum 4 săptămâni
Locuri de muncă disponibile în Municipiul SEBEȘ, la data de 29 octombrie 2024