Rămâi conectat

Actualitate

Ziua Armatei Române 2024, sărbătorită la Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Astăzi, 25 octombrie 2024, Municipiul Sebeș a omagiat într-un cadru solemn eroii care și-au dat viața pe diferitele câmpuri de bătălie pentru apărarea țării, precum și reprezentanții uneia dintre cele mai importante instituții ale statului: Armata Română.

Au avut loc depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din incinta Bisericii Ortodoxe din Petrești, la Cimitirul Eroilor din Sebeș, la monumentele eroilor din Răhău și Lancrăm, la cimitirele catolic și evanghelic din Sebeș. Ceremoniile au avut loc în prezența primarului municipiului Sebeș, Dorin Nistor, și a reprezentanților unităților militare care activează pe raza municipiului.

Începând cu anul 1959, ziua de 25 octombrie marchează Ziua Armatei Române, pentru a aminti că în toamna anului 1944, soldații români eliberau orașul Carei de sub ocupația horthystă, restabilind vechea linie de frontieră a României consfințită prin tratatele de pace de la sfârșitul Primului Război Mondial.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 34 de ani din Sebeș reținut de polițiști, după ce a distrus geamul ușii de acces într-o casă de pariuri

sebesinfo.ro

Publicat

în

În cursul raziei de joi, 24 octombrie 2024, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un bărbat de 34 de ani, din Municipiul Sebeș, bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere.

Din cercetări a reieșit că, în seara zilei de 6 mai 2024, bărbatul, în timp ce se afla în fața unei case de pariuri, din Municipiul Sebeș, ar fi spart geamul ușii de acces.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Amenzi de peste 7.700 de lei, 7 certificate de înmatriculare și 2 permise de conducere reținute, în urma raziei efectuată ieri de Poliția Municipiului Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Joi, 24 octombrie 2024, în intervalul orar 06.00-13.00, pe raza municipiului Sebeș, s-a desfășurat o acțiune de tip razie, care a avut drept scop descurajarea oricăror fapte de natură contravențională și penală.

În acțiune au fost implicați polițiști din cadrul serviciilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

La această acțiune au participat specialiști din cadrul Gărzii de Mediu Alba și din cadrul Registrului Auto Român Alba.

În cadrul acțiunii, au fost constatate 100 de abateri de natură contravențională, la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 7.755 de lei.

Au fost retrase 7 certificate de înmatriculare și au fost reținute 2 permise de conducere.

De asemenea, au fost identificate 9 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni și au fost efectuate 5 percheziții.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Prcheziții la două societăți comerciale din Sebeș, într-un dosar penal de poluare și export de deșeuri periculoase

sebesinfo.ro

Publicat

în

Mai multe percheziții au fost efectuate miercuri, 23 octombrie 2024, la două societăți comerciale din Sebeș și alte locații din județ și țară, într-un dosar penal care vizează mai multe infracțiuni.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba aduce la cunoștința opiniei publice următoarele aspecte:

În cursul zilei de 23.10.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat percheziții domiciliare în 5 locații: la sediul unei instituții publice din mun. Alba Iulia, la sediul a două societăți comerciale A și B din mun. Sebeș și la un punct de lucru situat în mun. Brașov, precum și la o societate comercială C din municipiul Târgu-Mureș.

Perchezițiile au fost realizate în cadrul unui dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunilor de poluare prin evacuarea în atmosferă a unor substanțe periculoase, exportul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu, fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații, pentru care urmărirea penală se desfășoară in rem.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit bănuiala rezonabilă că, în perioada 2022-2024, reprezentanții societăților A și B, ce activează în industria prelucrării lemnului și respectiv în industria chimică, precum și reprezentanții societății C, care a realizat prelevări și monitorizări ale substanțelor poluante pentru celelalte două societăți, au modificat datele privind monitorizarea emisiilor de poluanți în aer, iar valorile astfel modificate au fost introduse în baza de date care a constituit raportarea oficială a situației monitorizărilor, informațiile fiind comunicate instituției publice din mun. Alba Iulia, altor instituții de control, precum și publicului.

Totodată, există indicii că, în perioada de referință, societatea A nu a realizat monitorizarea emisiilor de substanțe poluante în aer conform frecvenței și de la toate punctele de monitorizare prevăzute în Autorizația Intergată de Mediu, iar societatea B a exportat în Suedia deșeuri de catalizatori uzați conținând metale tranzaționate periculoase ori compuși ai acestora, ce se încadrau în categoria deșeu periculos, pe care însă le-a clasificat ca fiind nepericuloase, pentru a facilita tranzitul prin alte state până la destinație.

Printre substanțele poluante menționate în precedent se regăsesc formaldehida (clasată în grupa I a agenţilor cancerigeni pentru om și care poate provoca anomalii genetice) și pulberi provenite de la surse de emisie difuză, rezultate prin presarea, şlefuirea și calibrarea plăcilor, formatizarea plăcilor, pregătirea aşchiilor și uscarea fibrelor de lemn.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom putea oferi detalii suplimentare.

Precizăm că efectuarea perchezițiilor domiciliare este o etapă procesuală reglementată în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes