Administrație
Apa CTTA Alba anunță că de astăzi, 6 septembrie 2021, pe mai multe străzi din Sebeș se vor execută lucrări de reabilitare a rețelei de apă potabilă
Rețeaua de apă potabilă de pe mai multe străzi din Municipiul Sebeș va fi reabilitată. Pe perioada desfășurării luărarilor va fi restricționată total circulația pe strada Călărași.
Sucursala Sebeș a operatorului regional SC APA CTTA SA ALBA anunță începerea lucrărilor din cadrul proiectului finanțat din fondul propriu de investiții IID: „REABILITARE REȚEA APĂ POTABILĂ PE STRĂZILE SAVA HENȚIA, CĂLĂRAȘI, AUGUSTIN BENA din MUNICIPIUL SEBEȘ, JUD. ALBA”. Valoarea totală a acestui proiect este de 2.088.961 lei (fără TVA)
Lucrările din cadrul acestui proiect prevăd reabilitarea conductelor, a căminelor precum și a branșamentelor și a căminelor de branșament existente, pe străzile mai sus menționate. Informăm locuitorii Municipiului Sebeș că pe perioada desfășurării lucrărilor va fi restricționată total circulația pe strada Călărași (circulația desfășurându-se pe rute ocolitoare). Se va lucra pe tronsoane, începând cu dată de 06.09.2021 până în dată de 06.11.2021, astfel:
– Tronsonul I: B-dul. Lucian Blaga – strada Mărășești. Termen de execuție 3 săptămâni.
– Tronsonul II: strada Mărășești – P-ța. Cardinal Alexandru Todea. Termen de execuție 5 săptămâni.
– Tronsonul III: strada Gării – strada Călărași până la trecerea la nivel cu calea ferată. Pe tronsonul cuprins între strada Gării și trecerea la nivel cu calea ferată (partea dreapta în sensul de mers spre loc. Daia Română) și tronsonul cuprins între stradă Grivița și trecerea la nivel cu calea ferată, lucrările se vor execută fără închiderea circulației, lucrările executându-se alternativ.

Administrație
Dotări din fonduri europene pentru ambulatoriul integrat al Spitalului Municipal Sebeș
Primăria Sebeș a obținut o nouă finanțare nerambursabilă europeană, în valoare de 14.583.059,67 lei, pentru proiectul „Dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Sebeș”, în cadrul apelului de proiecte „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor unităților sanitare/structurilor sanitare publice – dotare” – Programul Sănătate 2021-2027.
Obiectivul proiectului este îmbunătățirea calității serviciilor publice de sănătate, prin dotarea cabinetelor ambulatoriului integrat al spitalului cu aparatură de specialitate performantă și de digitalizare, în vederea creșterii calității serviciilor publice de sănătate în regim ambulatoriu.
Prin proiect se vor dota cu echipamente noi și moderne cabinetele în care se desfășoară activitatea ambulatorie: cabinetul de medicină internă, cabinetul de cardiologie, cabinetul de chirurgie – ortopedie și traumatologie, cabinetul de dermatovenerologie, cabinetul de endocrinologie, cabinetul de alergologie, cabinetul de obstetrică – ginecologie, cabinetul de oftalmologie și ORL, cabinetul de psihiatrie și neurologie, cabinetul de diabet și boli de nutriție, cabinetul de pneumologie, cabinetul de gastroenterologie, cabinetul de reumatologie, cabinetul ambulatoriu pediatrie și cabinetul ambulatoriu recuperare.
Se vor achiziționa echipamente medicale pentru activitatea ambulatorie pentru îmbunătățirea și creșterea calității serviciilor publice de sănătate prestate și se vor achiziționa echipamente IT și software pentru digitalizarea activităților ambulatoriului care conduc la modernizarea serviciului public de sănătate.
Totodată, se va realiza dotarea laboratoarelor care deservesc ambulatoriului integrat al spitalului cu aparatură de specialitate performantă.
Prin proiect se va dota laboratorul care deservește ambulatoriul integrat al spitalului – laboratorul de radiologie și imagistică medicală.
Printre cele mai importante echipamente medicale care vor intra în patrimoniul Spitalului Municipal Sebeș se află:
– computer tomograf 128 slices;
– sistem mamografic digital cu tomosinteză;
– linie completă pentru intervenții arteroscopice în ambulator;
– ecocardiograf;
– ecograf cu elastografie;
– EMG neurologie – 3 canale;
– ecograf 2D dedicat OG cu sondă convexă;
– dispozitiv pentru detectarea precoce și monitorizarea neuropatiei autonome periferice;
– ecograf cu sondă liniară și vestibulară;
– aparat de radiologie digital cu un post de grafie / scopie;
– analizor hematologie (hemoleucogramă).