Rămâi conectat

Știri din zonă

Aplicaţie de stingere a incendiilor la un fond forestier a pompierilor din Alba organizată pe Muntele Șureanu

sebesinfo.ro

Publicat

în

aplicatie-pompieri-simulare-sureanu-2014Ieri, pe muntele Șureanu – zona Poarta Raiului a avut loc un exerciţiu cu tema „Activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba, a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Șugag şi a celorlalte instituţii cu atribuții în gestionarea situaţiilor de urgență pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de intervenție de stingere a incendiilor la fondul forestier, pe raza comunei Şugag”.

În scenariul exerciţiului, pentru îndeplinirea scopurilor propuse s-au prevăzut două situaţii operative, astfel:

• la ora 08.00, a fost anunțat un incendiu de vegetație uscată, care datorită vântului puternic s-a extins la fondul forestier de pe raza Ocolului Silvic Cugir, existând riscul propagării incendiului la rezervația naturală Iezerul Șureanu și la cabana Șureanu cu amenajările din apropiere.

• la ora 11.00, se primește informația că, de la cabana Șureanu două grupuri de turiști de câte două persoane s-au deplasat pe trasee diferite spre Vf. Aușel și vf. Pătru. Unul dintre turiști reușește să anunțe prin SNUAU 112 că, un grup este surprins intr-o zonă izolată cu fum, iar din cauza terenului accidentat unul din ei este rănit și nu se poate deplasa. Pentru stingerea incendiului de la fondul forestier au intervenit echipaje ale ISU Alba – Detaşamentele de pompieri Alba Iulia şi Aiud, Pichetul de Pompieri Cîmpeni şi Gărzile de intervenţie Sebeș și Blaj, personal de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Șugag și Săsciori și personal din cadrul Direcției Silvice și a Ocoalelor Silvice Cugir și Blaj. În acelaşi timp, echipele de căutare – salvare intervin pentru găsirea acordarea primului ajutor medical și transportarea acestora la spital.

Exerciţiul şi-a atins scopurile de verificare a concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului ; verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante; antrenarea personalului de intervenție pentru acțiuni de lungă durată și în condiții de teren accidentat; antrenarea în executarea acțiunilor de căutare și salvare a persoanelor surprinse de incendiu, transportul și acordarea primului ajutor medical, precum şi de realizare a unei informări complexe a populaţiei din zonele de risc, privind modul de comportare în cazul producerii unor astfel de situaţii de urgenţă. La exerciţiu au participat Gheorghe Feneșer – prefectul judeţului Alba,  Ion Dumitrel – preşedintele Consiliului Județean Alba, col. Felician Itu  – inspector șef IJJ Alba, cms. șef Ioan Ursaleș  – comandant Poliția Municipiului Sebeș, dr. Aurel Crişan  – director Unitatea de Primiri Urgențe a județului Alba, col. Gică Gheban  – U.M. 01760 Transmisiuni Sebeș, Constantin Jinar – primarul comunei Șugag și Nicolae Morar – primarul comunei Săsciori. Aceştia au apreciat modul în care s-a organizat şi desfăşurat exerciţiul, colaborarea bună între toate forţele participante şi eficiența acestor activități practice în pregătirea structurilor de intervenție pentru a face față cu succes unor situații de urgență din ce în ce mai complexe.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri din zonă

Consiliul Județean Alba înfințează un adăport pentru câinii fără stăpân, la Câlnic

sebesinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Județean Alba vine în ajutorul primăriilor din județ, prin înființarea, la Câlnic, a primului adăpost de câini fără stăpân, care va deservi Unitățile Administrativ Teritoriale din Alba.

Un prim pas a fost făcut luni, 7 aprilie 2025, în ședința Consiliului Județean Alba, prin aprobarea încuviințării cererii adresate Consiliului Local al Comunei Câlnic pentru transmiterea imobilului – teren (5000mp), din domeniul public al Comunei Câlnic și din administrarea Consiliului Local al Comunei Câlnic, în domeniul public al Județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba, în vederea construirii adăpostului de câini fără stăpân.

Adăpostul de câini, cu o capacitate maximă de 200 de locuri, va fi construit din bugetul local al Consiliului Județean Alba. Adițional, se vor crea spații pentru preluarea animalelor de talie mare, medie și mică, care au fost supuse la rele tratamente și au fost confiscate de către Poliția Animalelor, obligația de găzduire a acestor animale revenind Consiliului Județean Alba.

Pentru operaționalizarea adăpostului de animale se va constitui o Asociație de Dezvoltare Intracomunitară (ADI), iar până în acest moment 69 de UAT-uri de pe raza județului Alba și-au exprimat acordul de principiu. Urmează constituirea legala a ADI-ului, prin Hotărâri ale Consiliului Județan și UAT-urilor membre, elaborarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și execuția propriu zisă a adăpostului de câini de la Câlnic.

„Deși Consiliul Județean Alba nu are obligatii legale în gestionarea câinilor fără stăpân, acestea fiind în sarcina UAT-urilor, am înțeles nevoia și necesitatea creării acestui adăpost. Este un nou pas spre creșterea calității vieții în județ, prin asigurarea siguranței locuitorilor din Alba, dar și a animalelor fără stăpân sau celor supuse unor rele tratamente”, a precizat George Rotar, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes