Rămâi conectat

Știri din zonă

Bărbat din Alba găsit DECEDAT pe Transalpina, într-un autoturism răsturnat în Pasul Urdele

sebesinfo.ro

Publicat

în

Dispărut de câteva zile de acasă, un bărbat din Alba a fost găsit fără viaţă într-o maşină căzută pe Transalpina, în zona Pasul Urdele. Salvamontiştii gorjeni sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic decât să constate decesul omului.

„Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru recuperarea trupului unei persoane cazuta cu un autovehicul cca 200 de metri în abrupt din zona Pasul Urdele-Cărbunele.

Au intervenit salvamontiștii aflați în serviciul de tura operativa din Baza Salvamont Ranca, cu doua ambulante Salvamont, dar , din păcate, ajunși la fata locului au constatat ca victima era decedata de mai multe ore , cu siguranță din timpul nopții, și avea traumatisme foarte mari , incompatibile cu viata.

După efectuarea cercetărilor de către Politie, salvamontiștii vor recupera trupul victimei și îl vor transporta pana în locul de unde poate fi preluat de IML”, au anunțat salvatorii pe pagina Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Tânăr de 25 de ani din Daia Română cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea un autoturism fără a avea permis

sebesinfo.ro

Publicat

în

Marți, 10 septembrie 2024, în jurul orei 11.00, polițiștii Postului de Poliție Berghin, în timp ce acționau pe raza comunei, au oprit, pentru control, un autovehicul condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Daia Română.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autovehiculul condus de acesta nu este înmatriculat în circulație.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Convergență multiculturală a sașilor, românilor și romilor la „Parada Portului Popular” – 2024 de la Gârbova

sebesinfo.ro

Publicat

în

Astăzi, 8 septembrie 2024, în centrul comunei Gârbova, a avut loc cea de-a treia ediție a sărbătorii „Parada Portului Popular”, un eveniment menit să celebreze diversitatea culturală tradițională din zonă.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc la ora 13.00 cu primirea oaspeților, cuvântul de bun venit al autorităților și înmânarea de diplome. Programul evenimentului a debutat cu parada portului și a tradițiilor populare din comuna Gârbova, acompaniată de Fanfara din Petrești. Comuna este recunoscută pentru populația diversificată etnic, așadar, evenimentul a oferit o gamă variată de tradiții, obiceiuri și ocupații specifice fiecărei etnii.

„Parada portului popular este o sărbătoare moștenită din bătrâni, pe care vrem să o păstrăm și să o transmitem mai departe generațiilor următoare, cu scopul de a nu uita portul și tradiția comunei Gârbova. Comuna Gârbova este multietnică, formată din români, sași și romi. Toți avem aceeași limbă, iar astăzi ca în fiecare ani, aceștia îmbracă hainele de sărbătoare și își prezintă fiecare portul lor. De ani de zile, noi trăim în comunitate împreună, ca frații” a declarat pentru ziarulunirea.ro, primarul comunei Gârbova, Muntean Ioan.

De la eveniment nu putea să lipsească spectacolul folcloric susținut de soliști, formații și ansambluri populare din județele Alba și Sibiu. Printre aceștia se numără Limbean Tudor Florin, Span Iustina, Lele Crăciunescu, Adina Hada, Lucan Narcisa, Limbean Tudor Florin, Miruna Medrea, Gavriluț Pampu, Ansamblul folcloric Purtata Secașelor- Miercurea Sibiului, Ansamblul folcloric Centru Cultural Monica Stan – Stremț, Grupul vocal Fellclan Fârcașiu – Sebeș.

Reaminitim faptul că, evenimentul a fost organizat prima dată în perioada comunistă, când se încerca protejarea moştenirii culturale săseşti din Gârbova şi din satele învecinate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Din cauza restricțiilor impuse de „Pesta micilor rumegătoare”, Festivalul Pastoral „Coborâtul Oilor” de la Loman s-a desfășurat fără oi…

sebesinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 8 septembrie 2024, a avut loc cea de-a XII-a ediție a Festivalului Folcloric Pastoral „Coborâtul Oilor” în Loman, comuna Săsciori. Acest eveniment reușește să adune an de an sute de persoane, care se bucură de tradițiile și obiceiurile pastorale.

Din păcate, tradiționalul festival s-a ținut anul acesta fără oi. Au fost prezenți doar oieri și evident…politicienii. Expoziția crescătorilor de ovine și târgul de berbeci care trebuia să aibă loc la ora 11.00 a fost anulată din cauza epidemiei de pestă a micilor rozătoare.

Mișcarea ovinelor este restricționată ținând cont de riscul epidemiologic crescut de răspândire a Pestei Micilor Rumegatoare. Reamintim că mai multe focare de boală au fost confirmate la oi din alte județe. Pesta micilor rumegatoare nu a afectat până în prezent oi din județul Alba, iar DSVSA Alba ia toate masurile necesare pentru a preveni răspândirea bolii„, a declarat pentru ziarulunirea.ro, Dragoș Suciu, purtătorul de cuvânt DSVSA Alba.

Cu toate acestea, a fost organizat târgul de produse tradiționale românești, unde participanții s-au bucurat de bunătați locale. De asemenea, au fost prezentate obiceiurile și tradițiile pastorale din zonă.

Evenimentul a continuat cu un spectacol folcloric de excepție susținut de Ansamblul folcloric „Mugurii Lomanului din Loman, Ansamblul „Dorul munţilor din Săsciori, Ansamblul folcloric „Stejarul din Sebeşel acompaniați de formația Adrian Neamțu. De asemenea, pe scenă au urcat Sebastian Emil Stan, Florin Toader, Elena Podean, Ancuta Stănus, Alina Andrei acompaniați de formația New Orkestar.

Reamintim faptul că, tradiţia seculară a păstoritului turmelor, marchează unul dintre cele mai importante momente din calendarul pastoral, respectiv coborâtul oilor de la munte pentru iernat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes