Știri din zonă
După ce Consiliul Județean Alba a lăsat în paragină DJ 106F, angajații Primâriei Gârbova au pus mâna pe lopeți și au astupat singuri gropile
Pentru că autoritatea care este responsabilă de repararea tuturor drumurilor județene nu-și face treaba, angajații Primăriei Gârbova au fost nevoiți să pună mâna pe lopeți și să astupe gropile formate pe porțiunea din DJ 106F, care face legătura între centrul comunei și DN 7. Situația a fost surprinsă de un utilizator al rețelei de socializare care a postat imaginile însoțite de următorul text:
”Angajații Primăriei Comunei Garbova astupa gropile pe Drumul Județean 106F, unde din cauza mărimii excesive a gropilor au avut loc stricăciuni a mai multor masini și s-au produs chiar și accidente din cauza acestora.
Deși responsabili pentru acest tronson de drum sunt domnii de la Consiliul Județean Alba, se pare ca dânșii își amintesc de aceste drumuri , doar cand este campanie electorală.
Cu toate ca, Consiliul Județean Alba are responsabilitatea de a repara aceste drumuri, oamenii din comuna Garbova dau în continuare vina pe Primăria Garbova fără a știi despre ce este vorba”.
FOTO: Lazăr Carla

Știri din zonă
Consiliul Județean Alba înfințează un adăport pentru câinii fără stăpân, la Câlnic
Consiliul Județean Alba vine în ajutorul primăriilor din județ, prin înființarea, la Câlnic, a primului adăpost de câini fără stăpân, care va deservi Unitățile Administrativ Teritoriale din Alba.

Un prim pas a fost făcut luni, 7 aprilie 2025, în ședința Consiliului Județean Alba, prin aprobarea încuviințării cererii adresate Consiliului Local al Comunei Câlnic pentru transmiterea imobilului – teren (5000mp), din domeniul public al Comunei Câlnic și din administrarea Consiliului Local al Comunei Câlnic, în domeniul public al Județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba, în vederea construirii adăpostului de câini fără stăpân.
Adăpostul de câini, cu o capacitate maximă de 200 de locuri, va fi construit din bugetul local al Consiliului Județean Alba. Adițional, se vor crea spații pentru preluarea animalelor de talie mare, medie și mică, care au fost supuse la rele tratamente și au fost confiscate de către Poliția Animalelor, obligația de găzduire a acestor animale revenind Consiliului Județean Alba.
Pentru operaționalizarea adăpostului de animale se va constitui o Asociație de Dezvoltare Intracomunitară (ADI), iar până în acest moment 69 de UAT-uri de pe raza județului Alba și-au exprimat acordul de principiu. Urmează constituirea legala a ADI-ului, prin Hotărâri ale Consiliului Județan și UAT-urilor membre, elaborarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și execuția propriu zisă a adăpostului de câini de la Câlnic.
„Deși Consiliul Județean Alba nu are obligatii legale în gestionarea câinilor fără stăpân, acestea fiind în sarcina UAT-urilor, am înțeles nevoia și necesitatea creării acestui adăpost. Este un nou pas spre creșterea calității vieții în județ, prin asigurarea siguranței locuitorilor din Alba, dar și a animalelor fără stăpân sau celor supuse unor rele tratamente”, a precizat George Rotar, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.