Rămâi conectat

Administrație

În atenţia cetăţenilor municipiului Sebeş şi ai localităţilor aparţinătoare: Lancrăm, Petreşti, Răhău

redacția sebesinfo.ro

Publicat

în

incendiu-vegetatie-uscata-mar-2016Sezonul de primăvară, caracterizat printr-un proces de încălzire a vremii, poate favoriza creşterea numărului de incendii, fiind binecunoscut faptul că, în această perioadă, foarte mulţi cetăţeni utilizează focul deschis în activităţi de recreere la „iarbă verde” ori la lucrările de igienizare din gospodăriile proprii, pe terenuri virane, păşuni etc. pentru distrugerea resturilor furajere şi menajere, respectiv a vegetaţiei uscate.

Dacă aceste operaţiuni nu se fac cu atenţie şi sub o permanentă supraveghere, pot izbucni incendii ce se pot solda cu pagube materiale importante şi chiar cu pierderi de vieţi omeneşti. Având în vedere prevederile art. 97 din Ordinul MIRA nr. 163/ 28.02.2007 pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor şi prevederile Legii 307/ 2006, privind apărarea împotriva incendiilor pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, readucem în atenţia cetăţenilor câteva reguli şi măsuri care, respectate şi aplicate, fără să necesite costuri, conduc la înlăturarea principalelor cauze de incendiu şi la diminuarea considerabilă a pagubelor: 1. Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă. 2. Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în incintele unităţilor, în zonele de agrement şi în gospodăriile populaţiei se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau alte vecinătăţi. 3. Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii. 4. Arderea miriştilor se face numai după luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii. Prepararea hranei (grătarele) prin utilizarea focului deschis în gospodăriile populaţiei sau pe câmp, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi altor materiale combustibile se va face numai în locuri special amenajate, ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi – aducerea în zona în care se face focul a mijloacelor de stingere: mături, sape, lopeţi, bidoane cu apă etc.- supravegherea în permanenţă a focului de către persoane responsabile şi stingerea obligatorie a jarului, la încetarea activităţii, astfel încât să nu existe nici un pericol de reaprindere a focului. Conform Legii 307/ 2006, art. 6 şi 7, orice persoană care observă un incendiu are obligaţia să anunţe prin orice mijloc serviciile de urgenţă, primarul sau poliţia şi să ia măsuri după posibilităţile sale, pentru limitarea şi stingerea incendiului. Amenda contravenţională conform HGR nr. 537 din 06.06.2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, art. 1, pct.3, litera i, r, s, este de la 1000 lei la 2500 lei. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sebeş vă informează că pentru a semnala un incendiu va trebui să sunaţi la nr. tel. 112, 0258731212 sau 0751154942.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Dotări din fonduri europene pentru ambulatoriul integrat al Spitalului Municipal Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Primăria Sebeș a obținut o nouă finanțare nerambursabilă europeană, în valoare de 14.583.059,67 lei, pentru proiectul „Dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Sebeș”, în cadrul apelului de proiecte „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor unităților sanitare/structurilor sanitare publice – dotare” – Programul Sănătate 2021-2027.

Obiectivul proiectului este îmbunătățirea calității serviciilor publice de sănătate, prin dotarea cabinetelor ambulatoriului integrat al spitalului cu aparatură de specialitate performantă și de digitalizare, în vederea creșterii calității serviciilor publice de sănătate în regim ambulatoriu.

Prin proiect se vor dota cu echipamente noi și moderne cabinetele în care se desfășoară activitatea ambulatorie: cabinetul de medicină internă, cabinetul de cardiologie, cabinetul de chirurgie – ortopedie și traumatologie, cabinetul de dermatovenerologie, cabinetul de endocrinologie, cabinetul de alergologie, cabinetul de obstetrică – ginecologie, cabinetul de oftalmologie și ORL, cabinetul de psihiatrie și neurologie, cabinetul de diabet și boli de nutriție, cabinetul de pneumologie, cabinetul de gastroenterologie, cabinetul de reumatologie, cabinetul ambulatoriu pediatrie și cabinetul ambulatoriu recuperare.

Se vor achiziționa echipamente medicale pentru activitatea ambulatorie pentru îmbunătățirea și creșterea calității serviciilor publice de sănătate prestate și se vor achiziționa echipamente IT și software pentru digitalizarea activităților ambulatoriului care conduc la modernizarea serviciului public de sănătate.

Totodată, se va realiza dotarea laboratoarelor care deservesc ambulatoriului integrat al spitalului cu aparatură de specialitate performantă.

Prin proiect se va dota laboratorul care deservește ambulatoriul integrat al spitalului – laboratorul de radiologie și imagistică medicală.

Printre cele mai importante echipamente medicale care vor intra în patrimoniul Spitalului Municipal Sebeș se află:

– computer tomograf 128 slices;

– sistem mamografic digital cu tomosinteză;

– linie completă pentru intervenții arteroscopice în ambulator;

– ecocardiograf;

– ecograf cu elastografie;

– EMG neurologie – 3 canale;

– ecograf 2D dedicat OG cu sondă convexă;

– dispozitiv pentru detectarea precoce și monitorizarea neuropatiei autonome periferice;

– ecograf cu sondă liniară și vestibulară;

– aparat de radiologie digital cu un post de grafie / scopie;

– analizor hematologie (hemoleucogramă).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes