Rămâi conectat

Știri din zonă

Nereguli depistate de Camera de Conturi la Primăria comunei Șpring. Vezi constatările

sebesinfo.ro

Publicat

în

Camera de Conturi Alba a descoperit, în timpul activităţii de audit, faptul că la Primăria comunei Șpring au fost majorate nejustificat cheltuielile materiale şi de capital ale instituţiei cu suma de 69.000 de lei.

Cele mai importante constatări se referă la decontarea unor situaţii de lucrări supraevaluate. Astfel, potrivit raportului făcut public de Camera de Conturi, au fost majorate nejustificat cheltuielile de capital la U.A.T.C. Şpring cu suma de 21.000 lei, prin acceptarea la plata şi decontarea efectivă în perioada iunie 2018 – iunie 2019 a unor situaţii de lucrări, supraevaluate cu elemente de cheltuieli care nu au fost efectiv executate, la obiectivul de investiţii „Reabilitare Grădiniţă cu Program Normal Şpring”.

De asemenea, au fost majorate nejustificat cheltuielile de capital cu suma de 11.000 lei, prin acceptarea la plată şi decontarea efectivă a unor situaţii de lucrări, supraevaluate, la obiectivul de investiţii „Reabilitare Şcoala Gimnazială şi Grădiniţa cu Program Normal Vingard”.

O constatare similară s-a făcut şi în legătură cu obiectivul de investiţii „Reabilitare Şcoala Gimnazială şi Grădiniţa cu Program Normal Draşov”, unde, cheltuielile de capital au fost majorate nejustificat, în acelaşi mod, cu 24.000 de lei. Toate cele trei măsuri au fost stabilite în urma inspecţiilor efectuate pe teren, fiind calculate, în fiecare caz, accesorii în sumă de 1.000 de lei.

În ceea ce priveşte majorarea cheltuielilor materiale. Inspectorii de conturi au stabilit că administraţia locală a plătit nejustificat suma de 4.000 de lei prin acceptarea la plată şi decontarea efectivă din bugetul local a unei amenzi contravenţionale pentru care conducerea entităţii nu a procedat la recuperarea acestei cheltuieli de la persoanele răspunzătoare. De asemenea, tot cu 4.000 de lei a fost prejudicat bugetul local prin acceptarea la plată şi decontarea efectivă, a unor servicii de promovare media, care în fapt nu au fost realizate de către prestator. Activitatea de audit a avut loc în iunie 2019, iar rezultatele au fost publicate în raportul annual al instituţiei publicat în ianuarie 2020.

În toate cazurile semnalate au fost dispuse măsuri pentru remedierea problemelor financiare identificate. ”Având în vedere că, probele de audit colectate sunt suficiente şi adecvate, iar denaturările individuale şi cumulate sunt semnificative, dar nu au efecte generalizate asupra situaţiilor financiare ca întreg, echipa de audit a formulat «Opinie cu rezerve cu paragraf de evidenţiere a anumitor aspecte»”, se precizează în documentul Camerei de Conturi Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Bărbat de 38 de ani din Vințu de Jos cercetat de polițiști, după ce și-a agresat fizic soția

sebesinfo.ro

Publicat

în

Luni, 4 noiembrie 2024, în jurul orei 17.50, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că o femeie din comuna Vințu de Jos ar fi fost agresată de către soțul său.

Din primele cercetări, a rezultat că în seara zilei de 31 octombrie 2024, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii, bărbatul, în vârstă de 38 de ani, i-ar fi aplicat mai multe lovituri, soției sale.

În urma aplicării formularului de evaluare al riscului, a fost emis ordin de protecție provizoriu, iar bărbatului i-a fost interzis să se apropie de soția sa.

Totodată, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Tânăr de 32 de ani din Șugag, condamnat la închisoare pentru trafic de migranți, reținut de polițiștii din Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Luni, 28 octombrie 2024, polițiștii Secției 7 de Poliție Rurală Sebeș au depistat și reținut un bărbat de 32 de ani, din localitatea Șugag, județul Alba, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 28 octombrie 2024, de către Curtea de Apel Alba Iulia.

Acesta a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 4 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți, spălarea produsului infracțiunii în formă agravată și spălare de bani.

Bărbatul a fost depus în penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Aproximativ 140 de profesori au participat la Mănăstirea Oașa la o întâlnire cu tema „Generația digitală față în față cu dascălii săi”

sebesinfo.ro

Publicat

în

Sinaxa Educațională, o comunitate a profesorilor care integrează valorile religioase creștin-ortodoxe și formarea caracterului moral al elevilor în procesul de învățare, a organizat, în perioada 18-20 octombrie 2024, la Mănăstirea Oașa, județul Alba, întâlnirea de toamnă cu tema „Generația digitală față în față cu dascălii săi”.

Aproximativ 140 de profesori din toate regiunile geografice ale țării și de toate disciplinele s-au întâlnit la Mănăstirea Oașa, la al V-lea eveniment organizat de Sinaxa Educațională, pentru a discuta probleme de actualitate, legate de procesul instructiv-educativ aflat sub amprenta digitalizării.

Programul întâlnirii a îmbinat armonios conferința și atelierele educaționale legate de tema evenimentului, cu participarea la slujbele și la activitățile mănăstirești. Ziua de sâmbătă, 19 octombrie, a început cu participarea la Sfânta Liturghie și implicarea în activitățile gospodărești ale mănăstirii. A urmat Atelierul educațional cu tema „Tehnologie și digitalizare”, moderat de prof. Carmen Jinariu, care a adus în discuție teme precum: avantaje ale integrării tehnologiei în educație, instrumente digitale folosite la clasă, provocări întâmpinate în lucrul cu generația digitală, abilitățile esențiale ale unui profesor care predă unei generații conectate la tehnologie, cum afectează tehnologia și digitalizarea valorile educaționale tradiționale.

Ideile principale ale acestor ateliere educaționale au fost detaliate și dezbătute ulterior de prof. univ. dr. Adrian Opre, profesor universitar la Departamentul de Psihologie și decan al Facultății de Psihologie și Științele Educației a Universității „Babeș‑Bolyai” din Cluj‑Napoca, președinte al Asociației de Științe Cognitive din Romania, care a susținut, tot în decursul zilei de sâmbătă, conferința „Generația digitală față în față cu dascălii săi”. În prima parte a întâlnirii, prof. univ. dr. Adrian Opre a dezvoltat trei teme principale: 1. Nativii digitali vs. imigranții digitali; 2. Valorificarea bunelor practici din timpul pandemiei; 3. Tandemul educației digitale cu dascălii săi.

În partea a doua a întâlnirii, întrebările participanților au vizat rolul profesorului de a transforma învățarea nativilor digitali într-un proces cât mai relevant și atractiv, de a oferi elevilor sintaxe mentale, modele comportamentale, modele morale ce implică aplicarea valorilor tradiționale, precum: curajul și patriotismul, libertatea și obiceiurile românilor, transmise prin viu grai din generație în generație. Concluziile întâlnirii au fost dezbătute de participanți aducându-se în discuție importanța înțelegerii și a cunoașterii cât mai fidele a lumii virtuale, de către toate cadrele didactice, pentru a putea anticipa modul în care elevul se raportează la procesul de învățare și pentru a-l putea ghida pe acesta în frumoasa lui călătorie spre cunoaștere. Întâlnirea Sinaxei educaționale s-a încheiat duminică, 20 octombrie, după Sfânta Liturghie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes