Administrație
Persoanele defavorizate din municipiul Sebeş, care nu au primit cupoane pentru ajutoarele alimentare, se pot înscrie pe listele suplimentare, până joi
Persoanele defavorizate cu domiciliul în municipiul Sebeş, care nu au primit cupoane pentru alimentele gratuite de la UE prin poştă, se pot înscrie pe listele suplimentare, până joi, 11 decembrie, anunţă Serviciul Public de Asistenţă Socială Sebeş. Listele vor fi întocmite la sediul instituţiei, str. Aleea Lac, nr. 12, până joi, la ora 12.00.
“Având în vedere derularea Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014, toate persoanele care nu au primit cupoane, dar sunt îndreptăţite să beneficieze de ajutoare alimentare, vor putea fi înscrise pe liste suplimentare”, transmite SPAS Sebeş.
La înscriere, beneficiarii trebuie să se prezinte cu actul de identitate (în original şi xerocopie) şi un document care să ateste încadrarea în grupul ţintă (cupon de pensie sub 400 de lei, cupon de şomaj până la 400 de lei, dispoziţie ajutor social, alocaţie pentru susţinerea familiei, certificat de încadrare în gradul grav sau accentuat de handicap, adeverinţă eliberată de ALOFM Sebeş, pentru şomerii neindemnizaţi – în xerocopie).Listele suplimentare vor fi întocmite de Serviciul Public de Asistenţă Socială Sebeş, str. Aleea Lac, nr. 12, până joi, la ora 12.00.
Reamintim că distribuirea cupoanelor pentru alimentele UE a început încă din luna octombrie. Cuponul pentru ridicarea alimentelor reprezintă o noutate introdusă în acest an, pe acesta fiind indicate toate cantităţile din produsele care vor fi distribuite. Pe baza cuponului, beneficiarul primeşte 4 litri de ulei, 4 kilograme zahăr, 4 kilograme de făină albă, 4 kilograme de făină de mălai, 2 pungi de paste făinoase (400 gr.), 8 cutii conservă de carne de porc (300 gr.), 6 cutii conservă de carne de vită (300 gr.) şi 10 cutii conservă pate de ficat (200 gr.)

Administrație
Dotări din fonduri europene pentru ambulatoriul integrat al Spitalului Municipal Sebeș
Primăria Sebeș a obținut o nouă finanțare nerambursabilă europeană, în valoare de 14.583.059,67 lei, pentru proiectul „Dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Sebeș”, în cadrul apelului de proiecte „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor unităților sanitare/structurilor sanitare publice – dotare” – Programul Sănătate 2021-2027.
Obiectivul proiectului este îmbunătățirea calității serviciilor publice de sănătate, prin dotarea cabinetelor ambulatoriului integrat al spitalului cu aparatură de specialitate performantă și de digitalizare, în vederea creșterii calității serviciilor publice de sănătate în regim ambulatoriu.
Prin proiect se vor dota cu echipamente noi și moderne cabinetele în care se desfășoară activitatea ambulatorie: cabinetul de medicină internă, cabinetul de cardiologie, cabinetul de chirurgie – ortopedie și traumatologie, cabinetul de dermatovenerologie, cabinetul de endocrinologie, cabinetul de alergologie, cabinetul de obstetrică – ginecologie, cabinetul de oftalmologie și ORL, cabinetul de psihiatrie și neurologie, cabinetul de diabet și boli de nutriție, cabinetul de pneumologie, cabinetul de gastroenterologie, cabinetul de reumatologie, cabinetul ambulatoriu pediatrie și cabinetul ambulatoriu recuperare.
Se vor achiziționa echipamente medicale pentru activitatea ambulatorie pentru îmbunătățirea și creșterea calității serviciilor publice de sănătate prestate și se vor achiziționa echipamente IT și software pentru digitalizarea activităților ambulatoriului care conduc la modernizarea serviciului public de sănătate.
Totodată, se va realiza dotarea laboratoarelor care deservesc ambulatoriului integrat al spitalului cu aparatură de specialitate performantă.
Prin proiect se va dota laboratorul care deservește ambulatoriul integrat al spitalului – laboratorul de radiologie și imagistică medicală.
Printre cele mai importante echipamente medicale care vor intra în patrimoniul Spitalului Municipal Sebeș se află:
– computer tomograf 128 slices;
– sistem mamografic digital cu tomosinteză;
– linie completă pentru intervenții arteroscopice în ambulator;
– ecocardiograf;
– ecograf cu elastografie;
– EMG neurologie – 3 canale;
– ecograf 2D dedicat OG cu sondă convexă;
– dispozitiv pentru detectarea precoce și monitorizarea neuropatiei autonome periferice;
– ecograf cu sondă liniară și vestibulară;
– aparat de radiologie digital cu un post de grafie / scopie;
– analizor hematologie (hemoleucogramă).