Administrație
Precizări din partea Primăriei Sebeș cu privire la costurile de funcționare și serviciile oferite de patinoarul artificial care va funcționa pe raza municipiului, în această iarnă
Așa cum anunțam cu puțin timp în urmă, în perioada 30 noiembrie 2017 -31 ianuarie 2018, la Sebeș va funcționa un pationar artificial care, cu siguranță, va fi pe placul amatorilor acestui sport. De la mic la mare, sunteți așteptați să vă bucurați de iarnă și de momente de relaxare în aer liber.
Municipiul Sebeș a optat pentru un pationar care va fi închiriat pe durata unei perioade generoase, de 60 de zile, cu posibilitate de prelungire gratuită, pentru încă 14 zile. De asemenea, accesul tuturor locuitorilor Sebeșului, fie ei copii sau adulți, dar și a celor care sosesc din alte localități este liber, fără a se percepe vreo taxă.
Compania cu care s-a semnat contractul de închiriere are obligații ferme și se va ocupa, zilnic, de toate serviciile de operare ale patinoarului. Menționăm aici, printre altele: întreținerea gheții, păstrarea curățeniei în zonă, asigurarea iluminatului după lăsarea serii ori a fundalului muzical, recomandat unei locații de acest tip.
Achiziționate din altă parte, toate aceste servicii colaterale ar fi însemnat costuri, poate chiar mai mari, având în vedere resursa umană și tehnică ce ar fi trebuit disponibilizată. În plus, un astfel de demers ar fi presupus angrenarea mai multor furnizori, spre deosebire de o companie autorizată, cu un portofoliu generos de clienți, care oferă un pachet integrat. De asemenea, întreținerea profesionistă a suprafeței destinată patinatorilor exclude, din start, producerea unor incidente nedorite.
Dimensiunea patinoarului este mai mult decât generoasă. Vorbim de un amplasament de 25 de metri lungime și 12 metri lățime care, pe lângă faptul că poate găzdui un număr mare de persoane, le permite, celor mai pricepuți, să se bucure, din plin, de experiența pe gheață.
S-a avut în vedere și problema persoanelor care nu au, acasă, o pereche de patine dar care ar vrea să se bucure de acest sport de iarnă. Pentru ei a fost amplasat un punct special unde, pentru o sumă modică, vor putea să închirieze echipamentul necesar.
• În Municipiul Sebeș sunt 5157 de elevi și preșcolari înscriși în structurile învățământului de stat
Închirierea patinoarului, cu toate serviciile colaterale (valoarea achiziției, 112.500 lei fără TVA), a fost făcută cu respectarea legilor în vigoare, cu respect pentru nevoile comunității, în condiții de transparență, la fel cum se întâmplă cu administrarea resurselor financiare ale Sebeșului. Având în vedere posibilitățile financiare ale unui oraș bine dezvoltat economic, locuitorii municipiului nostru, dar și oaspeții noștri, merită să se bucure, o dată pe an, de un amplasament de calitate, care respectă toate standardele de siguranță. În Municipiul Sebeș sunt 5157 de elevi și preșcolari înscriși în structurile învățământului de stat, din care 742 preșcolari, 1509 elevi la nivel primar, 1185 elevi înscriși în învățământul gimnazial și 1721 de liceeni. Pentru ei, municipalitatea a achiziționat și cadouri constând în dulciuri, care vor fi oferite în perioada sărbătorilor de iarnă.
Parcul Tineretului este locația care va găzdui manifestările din cadrul Târgului de Crăciun 2017, pe care dorim să îl oferim comunității pentru a marca, în spiritul tradițiilor, sărbătorile de iarnă. În urmă cu un an, aproape 500 de persoane au fost prezente, alături de primarul Dorin Nistor, în seara de Sfântul Nicolae, în parcul din fața Primăriei Municipiului Sebeș, pentru a asista la aprinderea iluminatului de sărbători și la deschiderea Târgului de Crăciun.
Nadia Mitrea,
Purtător de cuvânt Primăria Municipiului Sebeș

Administrație
Dotări din fonduri europene pentru ambulatoriul integrat al Spitalului Municipal Sebeș
Primăria Sebeș a obținut o nouă finanțare nerambursabilă europeană, în valoare de 14.583.059,67 lei, pentru proiectul „Dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Sebeș”, în cadrul apelului de proiecte „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor unităților sanitare/structurilor sanitare publice – dotare” – Programul Sănătate 2021-2027.
Obiectivul proiectului este îmbunătățirea calității serviciilor publice de sănătate, prin dotarea cabinetelor ambulatoriului integrat al spitalului cu aparatură de specialitate performantă și de digitalizare, în vederea creșterii calității serviciilor publice de sănătate în regim ambulatoriu.
Prin proiect se vor dota cu echipamente noi și moderne cabinetele în care se desfășoară activitatea ambulatorie: cabinetul de medicină internă, cabinetul de cardiologie, cabinetul de chirurgie – ortopedie și traumatologie, cabinetul de dermatovenerologie, cabinetul de endocrinologie, cabinetul de alergologie, cabinetul de obstetrică – ginecologie, cabinetul de oftalmologie și ORL, cabinetul de psihiatrie și neurologie, cabinetul de diabet și boli de nutriție, cabinetul de pneumologie, cabinetul de gastroenterologie, cabinetul de reumatologie, cabinetul ambulatoriu pediatrie și cabinetul ambulatoriu recuperare.
Se vor achiziționa echipamente medicale pentru activitatea ambulatorie pentru îmbunătățirea și creșterea calității serviciilor publice de sănătate prestate și se vor achiziționa echipamente IT și software pentru digitalizarea activităților ambulatoriului care conduc la modernizarea serviciului public de sănătate.
Totodată, se va realiza dotarea laboratoarelor care deservesc ambulatoriului integrat al spitalului cu aparatură de specialitate performantă.
Prin proiect se va dota laboratorul care deservește ambulatoriul integrat al spitalului – laboratorul de radiologie și imagistică medicală.
Printre cele mai importante echipamente medicale care vor intra în patrimoniul Spitalului Municipal Sebeș se află:
– computer tomograf 128 slices;
– sistem mamografic digital cu tomosinteză;
– linie completă pentru intervenții arteroscopice în ambulator;
– ecocardiograf;
– ecograf cu elastografie;
– EMG neurologie – 3 canale;
– ecograf 2D dedicat OG cu sondă convexă;
– dispozitiv pentru detectarea precoce și monitorizarea neuropatiei autonome periferice;
– ecograf cu sondă liniară și vestibulară;
– aparat de radiologie digital cu un post de grafie / scopie;
– analizor hematologie (hemoleucogramă).