Rămâi conectat

Administrație

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, prezent luni la Liceul Tehnologic Sebeș la deschiderea noului an școlar 2024-2025

sebesinfo.ro

Publicat

în

Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL, va fi prezent luni, 9 septembrie, în Sebeș la deschiderea anului școlar 2024-2025, la Liceul Tehnologic.

Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL, va fi prezent, luni, 9 septembrie 2024, începând cu ora 8.30, la festivitatea de deschidere a anului școlar care se va desfășura la Sebeș, în incinta Liceului Tehnologic din municipiu.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, în urmă cu o săptămână, că Biroul Politic Naţional al partidului l-a desemnat drept candidat pentru alegerile prezidenţiale, urmând ca această decizie să fie aprobată de Consiliul Naţional

Cu toate acestea, în decursul zilei de joi, 5 septembrie, a apărut pe surse informația potrivit căreia, pentru că Nicolae Ciucă nu ar sta deloc bine în sondaje, mai mulți lideri liberali i-ar fi făcut oferte unui om cu notorietate în PNL.

Astfel, cu o săptămână înainte de a primi votul final pentru candidatura la președinția României, Nicolae Ciucă se confruntă cu probleme în partidul pe care îl conduce. Potrivit unor surse politice, citate de digi24, în partid a avut loc o discuție restrânsă în care s-au analizat sondajele care indică un scor mic pentru liderul PNL. Nicolae Ciucă ar fi dispus chiar să se retragă din cursa pentru Cotroceni dacă în partidul îi găsește un înlocuitor mai bun.

La finalul săptămânii viitoare va avea loc un Consiliu Național în cadrul căruia candidatul la funcția de președinte va fi validat de toți membrii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Mesajul primarul Dorin Nistor cu ocazia începerii noului an școlar 2024-2025

sebesinfo.ro

Publicat

în

1000 de elevi din Sebeș și din împrejurimi care au ales învățământul dual și profesional vor începe mâine școala în cel mai nou și mai modern liceul din România: Liceul Tehnologic.

Primăria Municipiului Sebeș are proiecte finalizate sau în curs de derulare pentru toate instituțiile de învățământ locale, bugetul destinat educației în ultimii patru ani fiind de peste 181 de milioane lei, din care 8 milioane lei reprezentând bursele școlare. Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș își primește elevii din ciclul gimnazial într-o clădire renovată, iar corpul principal al școlii urmează a fi reabilitat printr-un proiect cu o valoare de peste 10 milioane lei. Aspectul Liceului cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” este complet schimbat, elevii beneficiind de condiții adecvate activităților școlare.

Liceului German i-a fost dat în administrare corpul de clădire situat pe strada Dorin Pavel, unde vor studia clasele primare și gimnaziale. Am acordat atenție și învățământului preșcolar, prin investiții în creșe și grădinițe, care atrag copiii prin spații luminoase, frumos colorate și bine dotate pentru a le oferi siguranță, confort, un mediu vesel și curat pentru a începe educația primară, două exemple în acest sens fiind creșa și grădinița din cartierul Valea Frumoasei, grădinița din Petrești, urmând a li se adăuga o nouă creșă în cartierul Aleea Parc, dar și în Parcul Arini. Sperăm ca bazinul de înot didactic să facă parte din oferta educațională a școlilor din Sebeș cât mai curând, lucrările fiind în derulare în Parcul Arini.

Vă prezint mai jos o situație sintetică a celor mai importante proiecte realizate sau în curs de realizare în școlile din Municipiul Sebeș, însoțite de câteva fotografii.

• INVESTIŢII FINALIZATE ÎN EDUCAȚIE:

– NOUL LICEU TEHNOLOGIC SEBEȘ – valoare totală a obiectivului – 60.923.051,23 lei
– Reabilitarea şi modernizarea corpului B al Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș – 3.013.160,00 lei
– Creșa și Grădinița „Copiilor voioși” din cartierul „Valea Frumoasei” – 8.702.631,00 lei
– Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” – reabilitarea corpurilor de clădire A și E – 4.702.919,00 lei
– Reabilitarea și extinderea Şcolii Gimnaziale din Răhău – 3.409.807,00 lei
– Extinderea și modernizarea Grădiniţei cu Program Prelungit din Petrești – 1.813.436,00 lei
– Amenajarea curții la Grădinița nr. 4 – 319.079,00 lei

• INVESTIŢII ÎN CURS:

– Construirea sălii de sport aferente Şcolii Gimnaziale Petreşti – 9.892.250,00 lei (realizat 74%)
– Transformarea fostei centrale termice din cartierul Aleea Parc în creşă – 5.653.968,00 lei (realizat 75%)
– Reabilitarea și modernizarea camerei centrală termică la Gădinița cu Program Prelungit nr. 7, str. Mihail Kogălniceanu – 130.000,00 lei
– Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din municipiul Sebeș – 10.466.041,90 lei (PNRR)
– Construire creșă în Parcul Arini – 11.886.810,72 lei (PNRR)
– Creșterea eficienței energetice a clădirii Școlii Gimnaziale Petrești – 3.837.914,27 lei (PNRR)
– Creșterea eficienței energetice a clădirii Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș – Corp A – 10.291.400,80 lei (PNRR)
– Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeș, în vederea creșterii eficienței energetice – 7.551.220,11 lei (PNRR )
– Construire bazin didactic de înot în Parcul Arini


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Primăria Municipiului Sebeș va achiziționa două autovehicule electrice hibrid

sebesinfo.ro

Publicat

în

Primăria municipiului Sebeș urmează să achiziționeze două autovehicule noi cu sistem de propulsie electric hibrid (plug-in). Licitația de peste 200.000 de lei a fost lansată recent pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Investiția face parte din „Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic”, 2020-2024

Potrivit caietului de sarcini, ofertantul să fie autorizat de către producătorul mărcii auto ofertante, privind vânzarea, distribuția și asigurarea mentenanței (service) în perioada de garanție.

Descrierea vehiculului

Putere maxima: 250 CP Propulsie: Benzină și electric plug in (Hybrid PHEV) Transmisie: Automată Tracțiune: Față Viteza maxima: 200 km/h Norma emisii: S6.2 PHEV Tip motor: 2.51 PHEV Consum carburant in L/100 km, in regim mixt WLPT : 0.9-1.2 L/100 km. Autonomie în mod electric, combinat: min.60 km. Culoare: negru.

Opțiuni si accesorii:

– Aer condiționat automat cu reglare pe 2 zone
– Asistent pentru condus
– Cameră video pentru mers în marsarier
– Computer de bord
– Consolă centrală cu cotieră
– Covorașe față /spate
– Faruri cu aprindere automată
– Frână de parcare electrică EPB
– Geamuri acționate electric față / spate
– Instrumental de bord digital
– Lumini de zi tip LED – DTRL
– Oglindă retrovizoare electrocromată (interioară)
– Oglinzi exterioare electrice, încălzite, pliabile
– Pilot automat
– Selector moduri de conducere
– Senzori de parcare față / spate
– Sistem de asistare la menținerea benzii de rulare
– Sistem de asistență pre-coliziune
– Sistem de frânare automata de urgență
– Sistem multimedia:ecran central cu touchscreen, sistem navigație
– Ștergătoare de parbriz cu sensor de ploaie
– Tapițerie material textil
– Kit de reparație pană.

Valoarea totală estimată fără TVA este de 292.400 RON.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Joi, 29 august 2024: Ședință ordinară a Consiliului Local al Municipiului Sebeș. Vezi proiectul ordinii de zi

sebesinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local al Municipiului Sebeș este convocat în ședință ordinară pentru ziua de joi, 29 august 2023, începând cu ora 14.00, în sala de ședințe situată în Piața Primăriei, Nr. 1, cu următorul proiect al ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Castanului, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Spicului, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Nicolae Iorga, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Ciocârliei, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Nucului, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Magnoliei, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Petuniei, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Crizantemelor, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Liliacului, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Piersicului, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Mărului, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Carpenului, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Gladiolelor, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Tudor Vladimirescu – Tronson 1, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Tudor Vladimirescu – Tronson 2, Municipiul Sebeș, jud. Alba
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea parcelării terenului înscris în CF nr. 72961, în suprafață de 3.800 mp., în trei loturi.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Contractului de concesiune nr. 8813/15.04.2002, ca urmare a decesului titularei contractului
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

18. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii a două contracte de închiriere locuință situate pe raza UAT a Municipiului Sebeș.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

19. Proiect de hotărâre privind aprobarea actualizării denumirii a unui număr de 4 imobile în Cartea Funciară în favoarea Municipiului Sebeș domeniul privat.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

20. Proiect de hotărâre privind retragerea din administrarea Spitalului Municipal Sebeș a imobilului „ Apartament 12, sc. A, bl.2 AB Valea Frumoasei”
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de apartamentare a imobilului situat administrativ în Municipiul Sebeș, Loc. Petrești, str. Progresului, nr.2, jud. Alba, înscris în CF nr.100238 Sebeș, nr.cad. 100238-C1.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

22. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Industriilor, loc. Petrești, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

23. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Sânzienelor, loc. Petrești, Municipiul Sebeș, jud. Alba
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

24. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de actualizare date a imobilului teren, situat administrativ în Municipiul Sebeș, str. Călărași, nr. 1B, jud. Alba
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

25. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Radu Stanca, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

26. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Arțarului, Municipiul Sebeș, loc. Petrești, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

27. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Crișan, Municipiul Sebeș, loc. Petrești, jud. Alba
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

28. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Simion Bărnuțiu, Municipiul Sebeș, loc. Petrești, jud. Alba
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

29. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Nicolae Bălcescu – Tronson 1, Municipiul Sebeș, jud. Alba
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

30. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Zorilor – Tronson 1, Municipiul Sebeș, loc. Petrești, jud. Alba
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

31. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Zorilor – Tronson 2, Municipiul Sebeș, loc. Petrești, jud. Alba
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

32. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Zorilor – Tronson 3, Municipiul Sebeș, loc. Petrești, jud. Alba
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

33. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Zorilor – Tronson 4, Municipiul Sebeș, loc. Petrești, jud. Alba
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

34. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Zorilor – Tronson 5, Municipiul Sebeș, loc. Petrești, jud. Alba
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

35. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Mesteacănului, loc. Petrești, Municipiul Sebeș, jud. Alba
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

36. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Octavian Goga, loc. Petrești, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

37. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Decebal, loc. Petrești, Municipiul Sebeș, jud. Alba
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

38. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Nicolae Bălcescu – Tronson 2, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

39. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Beiwerg, Municipiul Sebeș, loc. Petrești, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

40. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Barajului, Municipiul Sebeș, loc. Petrești, jud. Alba
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

41. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Energiei, Municipiul Sebeș, loc. Petrești, jud. Alba
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

42. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Aleea Lac – Alei și spații verzi, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

43. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Lucian Blaga – Alei și spații verzi, Municipiul Sebeș, jud. Alba.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

44. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației cadastrale de primă înscriere a imobilului strada Aleea Parc – Alei și spații verzi, Municipiul Sebeș, jud. Alba
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

45. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții “Modernizare străzi: Oituz, Doinei, Motilor, Closca – tronson cuprins intre strada Horea si trecerea la nivel cu calea ferata 211 Sebeș – Petresti de la km 1+347, Alunului”, aprobat pentru finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

46. Proiect de hotărâre privind darea în folosință gratuită Institutului Național de Expertiză Medicală Recuperare a Capacității de Muncă a spațiului/cabinet medical nr.7, în suprafață de 52,38 mp., situat în clădirea Dispensarului Medical Mihail Kogălniceanu-mun. Sebeș, aflat în domeniul privat al Municipiului Sebeș.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

47. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării statului de funcții al Direcției de Asistență Socială Sebeș.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

48. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate „Extindere RED pentru alimentare cu energie electrică locuințe sociale situate în Mun. Sebeș str. Alunului, nr. 9B, jud. Alba” din cadrul obiectivului de investiții <<„Construire Locuințe Sociale”>> cod proiect 143516.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

49. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de evaluare a imobilului – Teren extravilan în suprafață măsurată de 939 mp. situat în Sebeș, localitatea Lancrăm, jud. Alba, înscris în C.F. nr. 96027 Sebeș, nr. cad. 96027, aflat în domeniul privat al Municipiului Sebeș și aprobarea Documentației de atribuire a contractului având ca obiect vânzarea acestuia.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

50. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare si Funcționare al Serviciului Public de Administrarea Patrimoniului.
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

51 .Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții „Modernizare strada Depozitelor, Municipiul Sebeș”, aprobat pentru finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

52 .Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Anexei nr. 1 la HCL nr. 23/2024 privind aprobarea Programului activităţilor socio-culturale pe anul 2024 al Direcției Generale de Asistenţă Socială, Medicală și Comunitară Sebeş
Inițiatorul proiectului: Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor

53.Informarea nr.67140/26.07.2024- Alianța pentru Unirea Românilor

54.Informarea nr.72096/19.08.2024 a dnei Popa Octavia Antonia

55.Informarea nr.72848/21.08.2024 privind agenda externă a Primarului Municipiului Sebeș, în luna august 2024 cu ocazia deplasării la Türnitz- Austria.

56.Informarea nr.46706/25.07.2024 privind deplasarea unei delegații la Büdingen, în perioada 11-15 iulie 2024.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes