Administrație
Primăria Sebeș alocă pentru perioada 2022-2024 suma de 2.817.740 de lei, pentru îngrijirea și menținerea spațiului verde din Municipiu
Așa cum reiese din informațiile transmise de către instituție, pentru anul 2022 s-au alocat 550.000 de lei pentru servicii de cosire și înlăturare a ierbii sălbatice și a buruienilor, care face parte din acordul cadru de aproape 3 milioane de lei.
Mai mult, Primăria Sebeș anunță că în anul 2022 s-au alocat următoarele sume:
- 165 000 de lei pentru servicii de întreținere a spațiilor gazonate și toaletarea arborilor
- 300 000 de lei pentru furnizarea de specii floricole, bulbi de flori și substrat de cultură
Comparativ, suma alocată în anul 2021 pentru îngrijirea spațiilor verzi a fost de 2.360.140 lei, din care:
- 1.118.150 de lei pentru servicii de cosire și înlăturare a ierbii sălbatice și a buruienilor
- 335.250 lei pentru servicii de întreținere a spațiilor gazonate și toaletarea arborilor
- 487.400 lei pentru furzinarea de specii floricole, bulbi de flori și substrat de cultură
- 419.340 lei pentru furnizarea de arbori și arbuști ornamentali
Așa cum a menționat instituția în urmă cu un an, prin aceste investiții se are în vedere menținerea curățeniei și a esteticitatii zonelor verzi înierbate a domeniului public prin îndepărtarea ierbii sălbatice și a buruienilor de pe rază Municipiului Sebeș prin cosirea mecanizată a acesteia, greblarea, strângerea resturilor de natură vegetală rezultate sau de orice natură, incarnatul și transportul acestora.
De asemenea, se urmărește promovarea calității și eficientă activităților de întreținere a spațiilor verzi; esteticitate ridicată la nivelul municipiului; valorificarea spațiilor verzi; îmbunătățirea calității mediului de viață.

Administrație
Dotări din fonduri europene pentru ambulatoriul integrat al Spitalului Municipal Sebeș
Primăria Sebeș a obținut o nouă finanțare nerambursabilă europeană, în valoare de 14.583.059,67 lei, pentru proiectul „Dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Sebeș”, în cadrul apelului de proiecte „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor unităților sanitare/structurilor sanitare publice – dotare” – Programul Sănătate 2021-2027.
Obiectivul proiectului este îmbunătățirea calității serviciilor publice de sănătate, prin dotarea cabinetelor ambulatoriului integrat al spitalului cu aparatură de specialitate performantă și de digitalizare, în vederea creșterii calității serviciilor publice de sănătate în regim ambulatoriu.
Prin proiect se vor dota cu echipamente noi și moderne cabinetele în care se desfășoară activitatea ambulatorie: cabinetul de medicină internă, cabinetul de cardiologie, cabinetul de chirurgie – ortopedie și traumatologie, cabinetul de dermatovenerologie, cabinetul de endocrinologie, cabinetul de alergologie, cabinetul de obstetrică – ginecologie, cabinetul de oftalmologie și ORL, cabinetul de psihiatrie și neurologie, cabinetul de diabet și boli de nutriție, cabinetul de pneumologie, cabinetul de gastroenterologie, cabinetul de reumatologie, cabinetul ambulatoriu pediatrie și cabinetul ambulatoriu recuperare.
Se vor achiziționa echipamente medicale pentru activitatea ambulatorie pentru îmbunătățirea și creșterea calității serviciilor publice de sănătate prestate și se vor achiziționa echipamente IT și software pentru digitalizarea activităților ambulatoriului care conduc la modernizarea serviciului public de sănătate.
Totodată, se va realiza dotarea laboratoarelor care deservesc ambulatoriului integrat al spitalului cu aparatură de specialitate performantă.
Prin proiect se va dota laboratorul care deservește ambulatoriul integrat al spitalului – laboratorul de radiologie și imagistică medicală.
Printre cele mai importante echipamente medicale care vor intra în patrimoniul Spitalului Municipal Sebeș se află:
– computer tomograf 128 slices;
– sistem mamografic digital cu tomosinteză;
– linie completă pentru intervenții arteroscopice în ambulator;
– ecocardiograf;
– ecograf cu elastografie;
– EMG neurologie – 3 canale;
– ecograf 2D dedicat OG cu sondă convexă;
– dispozitiv pentru detectarea precoce și monitorizarea neuropatiei autonome periferice;
– ecograf cu sondă liniară și vestibulară;
– aparat de radiologie digital cu un post de grafie / scopie;
– analizor hematologie (hemoleucogramă).