Administrație
Primăria Sebeș contractează serviciile de dirigenție șantier, pentru noua clădire a Liceului Tehnologic
Primăria Municipiului Sebeș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru servicii de dirigenție de șantier pentru obiectul de învestiție „Construire clădire Liceu Tehnologic Sebeș”.
Valoarea totală estimată a contractului este de 202.639,35 de lei, fără TVA.
Obiectul contractului constă în supravegherea tehnică a lucrărilor de construcții de către diriginții de șantier ca reprezentanți ai Municipiului Sebeș în derularea contractului de execuție de lucrări pentru obiectivul de investiții „Construire clădire Liceu Tehnologic Sebeș”. Dirigintele de șantier răspunde pentru calitatea lucrărilor urmărite și verificate și confirmate prin semnătură și ștampilă proprie; și ori de câte ori organele de control solicită Municipiului Sebeș lămuriri și explicații cu privire la acestea.
Prin proiect se propune construirea unui nou Liceu tehnologic, cu funcţiuni bine definite, în care procesul instructiv-educaţional de implementare a metodelor pedagogice actuale să se desfăşoare în condiţii optime.
Se propune desfacerea terenurilor de sport şi demolarea construcţiilor ce adăpostesc garajul, magaziile, grupul sanitar, spaţiu pentru C.T. şi clădirii cu regimul de înălţime S+P+M, pentru a face loc unei noi clădiri, cu regimul de înălţime P+3E, ce va adăposti noile funcţiuni necesare desfăşurării activităţii de învăţământ pentru Liceul Tehnologic. Clădirea cu regimul de înălţime S+P+1E+M se va păstra (vezi planşele de arhitectură – plan de situaţie).
Lucrările propuse:
■ Demolare construcţiilor existente, cu excepţia clădirii cu regimul de înălţime S+P+1E+M.
■ Realizarea unei construcţii cu acoperiş tip terasă, cu regimul de înălţime P+3E (parter+ 3 etaje) ce va adăposti funcţiunile enumerate:
■ Realizarea a 34 săli de clasă, necesare desfăşurării învăţământului liceal pentru 900 de elevi.
■ Realizarea a 3 laboratoare de informatică, 1 chimie, 1 fizică, 1 mecanică.
■ Realizarea unei săli de sport
■ Realizarea unei săli de festivităţi – tip amfiteatru
■ Realizarea unei săli profesorale
■ Realizarea spaţiilor suplimentare necesare desfăşurării activităţilor de învăţământ (G.S., anexe, magazii, boxe curăţenie, coridoare, arhivă, birouri conducere, administraţie etc. – conform planşelor de arhitectură)
■ Se vor realiza trei scări interioare, din beton.
Se va amenaja curtea cu împrejmuiri, alei, borduri, parcări verzi, corpuri de iluminat exterior – conform propunerii de arhitectură, iar în apropierea porţii de acces pe parcelă o zonă împrejmuită pentru depozitarea deşeurilor. Se va prevedea şi sifon de pardoseală.
Se vor realiza alei carosabile şi pietonale din pavele de piatră, conform planşei de arhitectură – plan de situaţie.
Se vor amenaja locuri de parcare verzi, spații verzi, se va mobila curtea interioară și se va planta gazon în spațiile care nu vor fi ocupate de alei pietonale sau carosabile

Administrație
Dotări din fonduri europene pentru ambulatoriul integrat al Spitalului Municipal Sebeș
Primăria Sebeș a obținut o nouă finanțare nerambursabilă europeană, în valoare de 14.583.059,67 lei, pentru proiectul „Dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Sebeș”, în cadrul apelului de proiecte „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor unităților sanitare/structurilor sanitare publice – dotare” – Programul Sănătate 2021-2027.
Obiectivul proiectului este îmbunătățirea calității serviciilor publice de sănătate, prin dotarea cabinetelor ambulatoriului integrat al spitalului cu aparatură de specialitate performantă și de digitalizare, în vederea creșterii calității serviciilor publice de sănătate în regim ambulatoriu.
Prin proiect se vor dota cu echipamente noi și moderne cabinetele în care se desfășoară activitatea ambulatorie: cabinetul de medicină internă, cabinetul de cardiologie, cabinetul de chirurgie – ortopedie și traumatologie, cabinetul de dermatovenerologie, cabinetul de endocrinologie, cabinetul de alergologie, cabinetul de obstetrică – ginecologie, cabinetul de oftalmologie și ORL, cabinetul de psihiatrie și neurologie, cabinetul de diabet și boli de nutriție, cabinetul de pneumologie, cabinetul de gastroenterologie, cabinetul de reumatologie, cabinetul ambulatoriu pediatrie și cabinetul ambulatoriu recuperare.
Se vor achiziționa echipamente medicale pentru activitatea ambulatorie pentru îmbunătățirea și creșterea calității serviciilor publice de sănătate prestate și se vor achiziționa echipamente IT și software pentru digitalizarea activităților ambulatoriului care conduc la modernizarea serviciului public de sănătate.
Totodată, se va realiza dotarea laboratoarelor care deservesc ambulatoriului integrat al spitalului cu aparatură de specialitate performantă.
Prin proiect se va dota laboratorul care deservește ambulatoriul integrat al spitalului – laboratorul de radiologie și imagistică medicală.
Printre cele mai importante echipamente medicale care vor intra în patrimoniul Spitalului Municipal Sebeș se află:
– computer tomograf 128 slices;
– sistem mamografic digital cu tomosinteză;
– linie completă pentru intervenții arteroscopice în ambulator;
– ecocardiograf;
– ecograf cu elastografie;
– EMG neurologie – 3 canale;
– ecograf 2D dedicat OG cu sondă convexă;
– dispozitiv pentru detectarea precoce și monitorizarea neuropatiei autonome periferice;
– ecograf cu sondă liniară și vestibulară;
– aparat de radiologie digital cu un post de grafie / scopie;
– analizor hematologie (hemoleucogramă).