Rămâi conectat

Actualitate

Razie de amploare, cu peste 60 de polițiști implicați, pe raza Municipiului Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

În dimineața zilei de joi, 24 octombrie 2024, pe raza Municipiului Sebeș, polițiștii desfășoară o acțiune de tip razie.

Acțiunea are drept scop descurajarea oricăror fapte de natură contravențională și penală.

În acțiune sunt implicați polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Prcheziții la două societăți comerciale din Sebeș, într-un dosar penal de poluare și export de deșeuri periculoase

sebesinfo.ro

Publicat

în

Mai multe percheziții au fost efectuate miercuri, 23 octombrie 2024, la două societăți comerciale din Sebeș și alte locații din județ și țară, într-un dosar penal care vizează mai multe infracțiuni.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba aduce la cunoștința opiniei publice următoarele aspecte:

În cursul zilei de 23.10.2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat percheziții domiciliare în 5 locații: la sediul unei instituții publice din mun. Alba Iulia, la sediul a două societăți comerciale A și B din mun. Sebeș și la un punct de lucru situat în mun. Brașov, precum și la o societate comercială C din municipiul Târgu-Mureș.

Perchezițiile au fost realizate în cadrul unui dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunilor de poluare prin evacuarea în atmosferă a unor substanțe periculoase, exportul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu, fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații, pentru care urmărirea penală se desfășoară in rem.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit bănuiala rezonabilă că, în perioada 2022-2024, reprezentanții societăților A și B, ce activează în industria prelucrării lemnului și respectiv în industria chimică, precum și reprezentanții societății C, care a realizat prelevări și monitorizări ale substanțelor poluante pentru celelalte două societăți, au modificat datele privind monitorizarea emisiilor de poluanți în aer, iar valorile astfel modificate au fost introduse în baza de date care a constituit raportarea oficială a situației monitorizărilor, informațiile fiind comunicate instituției publice din mun. Alba Iulia, altor instituții de control, precum și publicului.

Totodată, există indicii că, în perioada de referință, societatea A nu a realizat monitorizarea emisiilor de substanțe poluante în aer conform frecvenței și de la toate punctele de monitorizare prevăzute în Autorizația Intergată de Mediu, iar societatea B a exportat în Suedia deșeuri de catalizatori uzați conținând metale tranzaționate periculoase ori compuși ai acestora, ce se încadrau în categoria deșeu periculos, pe care însă le-a clasificat ca fiind nepericuloase, pentru a facilita tranzitul prin alte state până la destinație.

Printre substanțele poluante menționate în precedent se regăsesc formaldehida (clasată în grupa I a agenţilor cancerigeni pentru om și care poate provoca anomalii genetice) și pulberi provenite de la surse de emisie difuză, rezultate prin presarea, şlefuirea și calibrarea plăcilor, formatizarea plăcilor, pregătirea aşchiilor și uscarea fibrelor de lemn.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom putea oferi detalii suplimentare.

Precizăm că efectuarea perchezițiilor domiciliare este o etapă procesuală reglementată în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Miercuri, 23 octombrie 2024: Restricții de circulație pe Autostrada A10, Nodul Rutier Sebeș – Breteaua 2

sebesinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 23 octombrie 2024, în intervalul orar 08:00-18:00, se vor institui restricții de circulație pe autostrada A10, Nodul Rutier Sebeș, Breteaua 2 (A1 Deva spre A10 Alba), județul Alba.

Circulația se va desfășura pe banda II, cu restricții de viteză. Se vor efectua lucrări de reparații în perioada de garanție (Antreprenor: Asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Femeie de 83 de ani accidentată mortal de un autoturism, pe o alee din incinta Pieței Dacia din Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

În această dimineață, o femeie de aproximativ 80 de ani, a fost surprinsă și accidentată, pe o alee din incinta Pieței Dacia, din Municipiul Sebeș, de un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani.

Conducătorul auto nu s-ar fi asigurat în timp ce efectua manevra de mers cu spatele.

În ciuda manevrelor de resuscitare, femeia a decedat. Cercetările sunt continuate.

UPDATE: La data de 22 octombrie 2024, în jurul orei 08.00, polițiștii rutieri din municipiul Sebeș au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier.

Conducătorul auto, un bărbat de 31 de ani, din municipiul Sebeș, în timp ce efectua manevra de mers înapoi, pe o alee din incinta Pieței Dacia, din Municipiul Sebeș, nu s-ar fi asigurat corespunzător, moment în care a surprins și accidentat o femeie de 83 de ani, din municipiul Sebeș.

În urma accidentului, din nefericire, femeia a decedat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Acesta a fost condus la spital, pentru a-i fi recoltate mostre biologice.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes