Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

„Școala Bobocilor. Atelierele Toamnei de Poveste” – ediția a VI-a, la Biblioteca „Lucian Blaga” din Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

În perioada 9-20 septembrie 2024, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a găzduit cu bucurie evenimentul anual „Școala Bobocilor. Atelierele Toamnei de Poveste”, ajuns la cea de-a VI-a ediție, o inițiativă menită să faciliteze integrarea copiilor în mediul educațional într-un mod creativ și interactiv.

Timp de două săptămâni, micuții participanți, elevii claselor primare de la Liceul German Sebeș, însoțiți de cadrele didactice, au avut ocazia să se bucure de o Școală Altfel, unde atelierele de lectură, vizionarea de filme educative și jocurile interactive au fost în centrul atenției. Prin intermediul acestor activități, copiii au explorat lumea cărților și a poveștilor într-un mod interactiv, stimulându-le imaginația și curiozitatea.

La atelierele de lectură pregătite de echipa Bibliotecii Municipale „Lucian Blaga” Sebeș, copiii au descoperit povești noi și fascinante, exprimându-și creativitatea într-un mediu prietenos și stimulativ.

Programul „Școala Bobocilor. Atelierele Toamnei de Poveste” a oferit oportunitatea unică de a crea legături între copii și cărți, între imaginație și realitate, demonstrând că învățarea poate fi o aventură captivantă și plină de bucurie. Fiecare participant a plecat acasă cu amintiri frumoase și cu inspirație pentru noi aventuri literare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

2-4 octombrie 2024: Consultații medicale gratuite pentru vârstnicii din Sebeș. Vezi locațiile și programul

sebesinfo.ro

Publicat

în

În perioada 2-4 octombrie 2024, Direcția de Asistență Socială Sebeș prin compartimentul de Asistență Medicală Comunitară, organizează consultații medicale gratuite pentru seniorii din comunitate.

Consultațiile se vor desfășura în Cartierul Mihail Kogălniceanu (vis-a-vis de dispensar) și în Centrul Municipiului Sebeș (în fața Centrului Cultural „Lucian Blaga”). Se pot efectua consultații oftalmologice gratuite, testări gratuite a auzului și măsurarea parametrilor fiziologici, precum glicemia, tensiunea arterială, pulsul, saturația de oxigen

• PROGRAM

2 octombrie (cartierul Mihail Kogălniceanu)

– Oftalmologie: 09:00-12:00
– Parametri fiziologici (glicemie, tensiune arterială, puls, saturație de oxigen)

4 octombrie (cartierul Mihail Kogălniceanu)

– Testare auz: 09:00-17:00
– Parametri fiziologici (glicemie, tensiune arterială, puls, saturație de oxigen)

2 octombrie (Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș)

– Oftalmologie: 13:00-16:30
– Parametri fiziologici (glicemie, tensiune arterială, puls, saturație de oxigen)

3 octombrie (Centrul Cultural Lucian „Blaga” Sebeș)

– Testare auz: 09:00-17:00
– Parametri fiziologici (glicemie, tensiune arterială, puls, saturație de oxigen)

„Sănătatea ta contează! Haideți să ne asigurăm că ne păstrăm starea de bine și prevenim eventualele probleme de sănătate!” au transmis reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș pe pagina de socializare.

Proiectul este organizat de Direcția de Asistență Socială Sebeș cu sprijinul Primăriei Sebeș și Consiliul Local Sebeș

Pentru mai multe detalii și programări, contactați Direcția de Asistență Socială Sebeș, str. Aleea Lac nr. 12 sau la numărul de telefon: 0746092655


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 27 septembrie 2024, la Sebeş: Sesiunea de comunicări științifice „Multiculturalitate și patrimoniu istoric în Transilvania”, ediția a XVI-a

sebesinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 27 septembrie 2024, începând cu ora 10.00, la Sebeş se va desfășura cea de-a XVI-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice „Multiculturalitate și patrimoniu istoric în Transilvania”.

Manifestarea este organizată de Muzeul Municipal „Ioan Raica” şi Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, cu sprijinul municipalității, şi se bucură de participarea a 50 de cercetători, muzeografi, doctoranzi şi cadre didactice de la muzee şi universități din România și din străinătate: Arhiva Universități din Graz, Austria, Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea din București, Universitatea din Craiova, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” Târgu Mureș, Muzeul Național de Istorie a României București, Muzeul Civilizației Dacice şi Romane Deva, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Muzeul de Istorie și Științele Naturii Aiud, Muzeul de Istorie Turda etc.

Lucrările celor trei secțiuni, Arheologie, Patrimoniu şi Istorie, vor fi precedate de deschiderea oficială a sesiunii de comunicări, în Aula Primăriei Municipiului Sebeș, în cadrul căreia va fi prezentată una dintre publicațiile științifice recente editate de muzeu. Este vorba de anuarul științific al muzeului, Terra Sebus. Acta Musei Sabesiensis, una dintre cele mai bine cotate reviste de specialitate din țară, ajunsă la cel de al cincisprezecelea număr. Va urma o altă lansare de carte, cea a catalogului expoziției de sculptură „Doina Lie (1929-2012)”, ediția a II-a, Editura Mega, Cluj-Napoca, 2024. În continuarea programului, începând cu ora 10.45, participanții vor vizita ansamblul bisericii evanghelice din Sebeș, un important monument istoric și de arhitectură datând din sec. XIII-XV.

Comunicările participanților abordează teme de interes atât pentru istoriografia românească, cât şi pentru publicul pasionat de istorie, amintind aici câteva titluri: Descoperiri recente de bronzuri în zona saliniferă Ocna Mureș, Un gladius recent descoperit pe raza localității Noșlac, jud. Alba. Scurte considerații, O statuetă romană a lui Venus descoperită la Alba Iulia într-un mormânt „princiar” din epoca migrațiilor, Memoria și uitarea în rândul nobililor în secolul al XIV-lea, Năierii albaiulieni in 1818 (Un studiu incipient), Unități militare cezaro-crăiești staționate în Alba Iulia între anii 1851 și 1914, Rolul pădurilor în construcția de căi ferate în Transilvania la sfârșitul secolului al XIX-lea, Evrei, tenis de masă și antisemitism în România interbelică, Film istoric și propagandă în comunism; studiu de caz Burebista (1980), Manipulare și multiculturalism în Bosnia de Est: Genocidul de la Srebrenica din perspectiva supraviețuitorilor execuțiilor în masă, Pigmenți toxici utilizați la pictarea icoanelor transilvănene de secol XVIII și început de secol XIX, Castelul Corvinilor din Hunedoara în perioada interbelică. Probleme apărute în legătură cu funcția de castelan, precum şi altele. Pentru cei interesați, programul manifestării științifice poate fi accesat pe pagina de Internet a Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș, la adresa https://www.cclbsebes.ro/cercetare-stiintifica/.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 29 septembrie 2024: Filmul „Wall-E” va fi proiectat în aer liber, la Sebeș

sebesinfo.ro

Publicat

în

Filmul „Wall-E” va fi proiectat în aer liber, la Sebeș. Proiecția va avea loc duminică, 29 septembrie, de la ora 19.30, în parcarea magazinului Kaufland Sebeș.

Filmul este considerat cea mai importantă capodoperă Pixar, recenziile criticilor aclamând atât conceptul unic al producției cât și subiectul emoționant abordat.

Subiectul peliculei? Este anul 2700, iar Pământul este acoperit de gunoaie, ca urmare a secolelor de consumerism nesăbuit. Oamenii au plecat de pe Terra lăsând în urmă o armată de mici roboți a căror sarcină este să facă planeta iarăși locuibilă. În urma unei erori de programare, singurul robot activ este micul Wall-E.

El se îndrăgostește de Eve, un robot trimis de oameni pentru a vedea cum evoluează operațiunile pe Terra. Wall-E are un singur vis, să-și afle un cămin în Univers.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Sebeș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Cele mai citite știri

sebesinfo, stiri sebes, informatii sebes