Știri din zonă
Tânăr de 18 ani din Șpring cercetat de polițiștii din Sebeș, după ce ar fi comercializat ilegal articole pirotehnice
În seara zilei de luni, 23 decembrie 2024, polițiștii Secției 7 de Poliție Rurală Sebeș au identificat un tânăr de 18 ani, din localitatea Șpring, care ar fi comercializat articole pirotehnice unor persoane, fără a fi autorizat în acest sens, pe raza localității Șpring.
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37 lit. a) din Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive, iar cantitatea de 3.067 articole pirotehnice a fost confiscată.
Știri din zonă
Prezența unei ursoaice cu pui, semnalată în localitatea Dealu Doștatului. A fost emis mesaj de avertizare RO-Alert
Prezența unei ursoaice cu pui a fost semnalată, marți după-amiaza, în localitatea Dealu Doștatului (comuna Doștat). A fost emis mesaj de abertizare RO-Alert.
„A fost semnalată prezența unei ursoaice cu pui, în satul Dealu Doștatului, Doștat. A fost emis mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă”, a transmis ISU Alba.
Știri din zonă
Adolescentă de 16 ani căutată de polițiști și familie, după ce a părăsit domiciliul și nu a mai revenit
Polițiștii din Alba caută o minoră care a dispărut din localitatea Răchita, județul Aba. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.
În seara zilei de 23 decembrie 2024, Poliția Municipiului Sebeș a fost sesizată de către o femeie, din localitatea Răchita, cu privire la faptul că fiica sa minoră a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.
Din primele cercetări efectuate de polițiști, a reieșit că minora GREURUȘ ANDREEA-CRISTINA, în vârstă de 16 ani, a plecat, în după-amiaza zilei de 23 decembrie 2024, de la locuința sa, din localitatea Răchita, și nu s-a mai întors la domiciliu, până în prezent.
Minora are următoarele semnalmente:
• 160 cm înălțime;
• 50 de kilograme;
• Păr blond, lung;
La momentul dispariției, purta o geacă de culoare albastră, trening de culoare roz și încălțăminte neagră.
Minora a fost dată în urmărire, iar polițiștii au demarat, imediat după sesizare, activități de căutare, dar, până în prezent, nu a fost găsită.
Persoanele care pot da informații, în vederea identificării sale, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.
UPDATE: Minora a revenit la domiciliu, în cursul zilei de marți, 24 decembrie 2024. Din verificările polițiștilor, reiese că nu a fost victima vreunei infracțiuni.
Știri din zonă
Fundația Pădurea de Mâine – 8.000 de puieți plantați în comuna Șpring, în cadrul campaniei de împădurire și reîmpădurire din toamna anului 2024
Fundația Pădurea de Mâine și-a continuat acțiunile de împădurire și reîmpădurire și în toamna anului 2024. În noiembrie și decembrie, peste 250 de voluntari au ajutat la plantarea a 32.000 de puieți pe 9,4 ha din mai multe județe ale țării (Dâmbovița, Iași, Giurgiu, Alba și Buzău).
Programul mini-pădurilor școlare a ajuns la Școala Germană
La Școala Germană Hermann Oberth din Voluntari, Fundația Pădurea de Mâine a plantat o nouă mini-pădure de tip Miyawaki, cu ajutorul entuziast al elevilor.
Metoda botanistului și activistului japonez Akira Miyawaki presupune plantarea de specii autohtone cu o densitate mult mai mare decât în cadrul plantațiilor forestiere, pe un teren pregătit cu tehnici speciale. Dacă toți pașii sunt urmați îndeaproape, creșterea puieților este mult accelerată, starea de masiv instalându-se în doar câțiva ani. Rezultă un ecosistem forestier cu o biodiversitate mult mai bogată, capabil să producă de 30 de ori mai mult oxigen decât un parc sau o grădină cu aceeași suprafață.
Pe o suprafață de 100 m2 au fost plantați 316 puieți din 19 specii diferite de arbori și arbuști, astfel că micul spațiu va deveni un laborator viu, ideal pentru lecții despre natură și mediu.
„Prin acest proiect, ne-am dorit să aducem pădurea cât mai aproape de elevi,” spune Mihail Caradaică, directorul executiv al Fundației. „Aceste mini-păduri sunt un instrument didactic exemplar, elevii pot vedea cum crește pădurea și pot ajuta la îngrijirea ei, pot învăța speciile de arbori din România, pot monitoriza biodiversitatea asociată unui ecosistem forestier. În plus, evident, mini-pădurile aduc și beneficii legate de combaterea poluării – în special, purifică aerul și atenuează zgomotele din mediul urban.”
Aceasta este a treia mini-pădure Miyawaki plantată de Fundație în 2024, după cele de la Școala Generală nr. 150 din cartierul Cotroceni și de la Colegiul Tehnic Țara Bârsei din Prejmer, jud. Brașov.
Peste 9 ha de pădure plantată în această toamnă
Programul de împădurire și reîmpădurire Forests 4 Climate a continuat și în această toamnă, cu acțiuni de plantare organizate în mai multe județe ale țării cu ajutorul a peste 250 de voluntari.
Au fost plantate astfel:
– Ceplenița (jud. Iași): 1,7 ha, cu 7.000 de puieți
– Brezoaele (jud. Dâmbovița): o pădure-parc de 1,6 hectare, cu 382 de arbori și puieți
– Gherăseni (jud. Buzău): au fost plantate încă 2 ha de teren, 13.500 de puieți (este al treilea șantier de plantare din comună, unde suprafețele de până acum însumează 7 ha).
– Toporu (jud. Giurgiu): 1 ha, 3.000 de puieți
– Șpring (jud. Alba): 2 ha în fond forestier, 8.000 de puieți, în continuarea celor 2 ha din primăvară.
„Acțiunea de la Toporu, jud. Giurgiu, este foarte specială pentru noi, pentru că a fost susținută aproape în totalitate din donații și redirecționări din impozitul pe venit”, spune Mihail Caradaică. „Avem un hectar de pădure finanțat de donatori și plantat de voluntari într-una din zonele cele mai afectate de schimbări climatice ale țării – nu putem sublinia îndeajuns importanța acestui eveniment: ne arată că împreună putem face lucruri mărețe.”
Prin programele sale, Fundația a plantat până acum peste 1,2 milioane de puieți pe aproximativ 300 ha de terenuri din România.
Fundația Pădurea de Mâine mulțumește tuturor celor implicați în aceste proiecte de reîmpădurire: companiilor Brink’s Cash Solutions, HS Timber Group și Zeelandia România, care au sprijinit financiar acțiunile de plantare din toamna anului 2024, autorităților locale și comunităților în care am plantat, partenerilor care furnizează material săditor și soluții silviculturale și, în primul rând, voluntarilor și donatorilor care ne susțin în fiecare zi.
Pentru mai multe informații
Mihail Caradaică
Director executiv
M: +40 720 906 425
mihai.caradaica@padureademaine.ro
Despre Pădurea de Mâine
Fundația Pădurea de Mâine promovează rolul pădurii în lupta cu schimbările climatice prin proiecte de împădurire și reîmpădurire, educație și conștientizare, dezvoltare comunitară și susținerea inovării în domeniul silviculturii durabile. Fundația s-a constituit în anul 2019 pentru a crește anvergura programului de reîmpădurire cu același nume lansat în 2017. Până acum, Pădurea de Mâine a plantat peste un 1,2 milioane de puieți în mai multe zone ale României. Mai multe: www.padureademaine.ro.
-
Actualitateacum 4 săptămâni
Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei 2024 | sebesinfo.ro
-
Mondenacum 2 zile
MESAJE de Crăciun fericit 2024 ! Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi | sebesinfo.ro
-
Actualitateacum 4 săptămâni
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2024. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica | sebesinfo.ro
-
Din Județacum 3 săptămâni
Mesaje de Sfântul Nicolae 2024. Felicitări și urări de Moș Nicolae pentru cei dragi | sebesinfo.ro
-
Actualitateacum 3 săptămâni
Cui îi spunem „La mulți ani” de Sfântul Nicolae 2024: Câți români își serbează onomastica | sebesinfo.ro
-
Învățământ-Culturăacum 2 săptămâni
Târg caritabil de Crăciun, organizat de Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș pentru ajutorarea elevilor cu o situație materială dificilă
-
Actualitateacum 3 săptămâni
Joi, 5 decembrie 2024, are loc deschiderea Târgului de Crăciun din Sebeș. Vezi programul
-
Știri din zonăacum 2 săptămâni
Arhimandritul Iustin Miron de la Mănăstirea Oașa, noul stareț al Mănăstirii Nicula